Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hozzávalók:

30dkg burgonya
55dkg liszt
25dkg zsír
2 tojás sárgája
½ zacskó szárított élesztő, vagy 1/3 friss élesztő
1dl langyos tej
1tk cukor
2ek tejföl
4tk só
Ízlés szerint sajt

Elkészítése:

1. Mosd meg a burgonyát, majd krumplinyomóval törd át. Közben melegítsd meg a tejet, amiben majd az élesztőt kevés cukor hozzáadásával felfuttatod.

2. A burgonyát a zsírral, élesztővel, sóval, tojással, tejföllel dagaszd addig, míg sima és fényes nem lesz, valamint el nem válik az edény falától. Ha ez megtörtént, akkor lisztezd ki az edény alját, falát, amiben dagasztottad, tedd vissza bele a tésztát, majd a tetejét is lisztezd meg, végül helyezz rá egy kendőt. Langyos meleg, huzatmentes helyen keleszd fél órán keresztül.

3. Ha megkelt, öntsd ki gyúródeszkára, majd jól nyújtsd ki. Itt nem kell óvatoskodni, hogy a buborékok kimenjenek belőle. Ezután hajtogasd össze, hagyd ismét 10 percet állni, majd a nyújt-hajtogat-állni hagy műveletet ismételd meg még háromszor.

4. Ezután nyújtsd ki újból, de most olyan magasra, amilyen magas pogácsákat szeretnél. Szaggasd ki, majd vagdosd be a pogácsákat. A maradék tésztát is érdemes újból összegyúrni, majd késsel kockákra szaggatni, így nem megy semmi veszendőbe.

5. Kizsírozott tepsibe pakold át a pogácsákat, és hagyd kelni 20 percig. Közben melegítsd elő a sütőt 190-200 ºC-ra. Az utolsó kötelező pihenés után süsd készre a pogácsádat háromnegyedóra alatt. Ha szereted a sajtos dolgokat, szórd meg a tetejét némi reszelt sajttal.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...