1 hónap alatt 15 kiló mínusz – Liza Minelli diétájával


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Hollywoodban szinte kötelező a vékonyság ezért Lisa Minelli is diétázni kezdett. Fogyókúrája pedig olyan sikeres volt, hogy 1 hónap alatt 16 kilótól szabadult meg.

A nap első étkezését még akkor sem szabad elhagyni, ha diétázol. Nem kell persze kolbászt és sonkát enned ahhoz, hogy felpörgesd az energiaszintedet. Liza diétája szerint reggelire ezeket fogyaszthatod:

Epres túró

– Keverj össze 15 dkg epret 10 dkg túróval, 3 evőkanál tejjel és mézzel. Tegyél bele 1 evőkanál zabpelyhet és 1 teáskanál vágott pisztáciát.



Magos müzli

– Tegyél 3 dkg cukormentes müzlibe 1-1 kávéskanál len-, napraforgó-, és tökmagot illetve 1 kockára vágott kivit. Öntsd le 1 pohár natúr joghurttal.

Túrós szendvics

Keverj el 3 evőkanál friss túrót 1 teáskanál friss citromlével, lenmaggal és fél reszelt almával. Vágj félbe 1 magos zsemlét, és kend meg a túrókrémmel.

Sajtos kenyér-

Kenj meg margarinnal 1 szelet barna tósztkenyeret. Fektess rá 5 dkg szeletelt camambert és paradicsomot.

Ebéd és vacsora a hét minden napjára

Az ebédre és vacsorára valókat Liza dietetikusai úgy állítottak össze, hogy 1 adag sem haladja meg a 350 kalóriát. Persze nem fontos minden nap az előírtak szerint étkezned. A lényeg, hogy ne térj el a hozzávalóktól!

1. nap – Ebéd: Répás palacsinta

. Hagyd 10 percet állni. Közben pucolj meg és vágj össze 30 dkg sárgarépát, 10 dkg gombát, fél csomag újhagymát és párold meg kevés olajon. Ha kész vagy öntsd fel 1 dl húslével, ízesítsd sóval, csipet curryvel és főzd kb. 20 percig.

Keverj el 2 evőkanál cottage cheest vágott petrezselyemmel, és forgasd össze a zöldséggel

. Süsd ki a palacsintát és töltsd meg a töltelékkel.

Vacsora: Csirkeleves

Főzz fel 4 dl húslét 1 babérlevéllel, 2 citromkarikával. Ha felforrt tegyél bele 10 dkg kockára vágott csirkemellet. Főzd 10 percet!

Vágj össze 1 karalábét és 15 dkg répát

. Moss meg 5 dkg zsenge zöldborsót héjastul. Tegyél bele mindent a levesbe 3 dkg rizzsel együtt. Vágj össze 1 maréknyi petrezselymet és szórd a levesbe.

2. nap Ebéd: Spárgás szelet

Pucolj meg 20 dkg zöld spárgát, maj párold meg enyhén sós, cukros vízben.

Vágj össze fél csomag friss bazsalikomot és fél csokor petrezselymet

. Zúzz össze 1 gerezd fokhagymát, keverd el 1 pohár joghurttal, sóval, borssal és a vágott zöldfűszerekkel.

Fűszerezz be 2 szelet sovány sertéskarajt és kikent serpenyőben süsd pirosra

. Szűrd le a spárgát, öntsd le a dresszinggel.

Vacsora: Fűszeres krumplitál

Pucolj meg 30-30 dkg répát és krumplit. Futtass meg kevés olajon 1 kisebb fej kockára vágott hagymát. Dobd rá a zöldségeket, kicsit párold, majd öntsd fel 2 dl húslével. Forrald fel, és kis lángon főzd 15 percet. Moss meg 5 dkg zsenge héjas zöldborsót és add a leveshez.

Keverj el 1 evőkanál natúr sajtkrémet 2 evőkanálnyi vágott petrezselyemmel és bazsalikommal. 

Vedd ki a léből a zöldségeket, öntsd rá a dresszinget.

Egyél hozzá 5 dkg füstölt sonkát.

3. nap Ebéd: Rukolás krumplisaláta

Főzz meg héjában 30 dkg újkrumplit, majd vágd félbe

. Keverj el fél dl húslét 4 evőkanál friss citromlével, 1 teáskanál mustárral és olívaolajjal, sóval, borssal.

Karikázz fel 1 szál újhagymát és valamennyi hozzávalót forgasd össze

. Főzz keményre 1 tojást, karikázd fel. Kockázz fel fél csomag retket, vágj össze ízlés szerint kaprot. Majd keverd össze az egészet 2 evőkanál joghurttal és 1 marék rukolasalátával. Végül forgasd bele a krumplit is.

Vacsora: Fűszeres krumplitál

Párolj meg kevés olajon 30-30 dkg krumplit és répát illetve 1 kisebb fej kockára vágott hagymát. Öntsd fel 2 dl húslével. Forrald fel és főzd 15 percet. Moss meg 15 dkg zsenge héjas zöldborsót és add a leveshez.

Keverj el 1 evőkanál natúr sajtkrémet vágott petrezselyemmel és bazsalikommal. Vedd ki a léből a zöldségeket és öntsd le a dresszinggel.

Vágj csíkokra 5 dkg sovány füstölt sonkát és fogyaszd a többivel összekeverve.

4. nap – Ebéd: Epres-mentás gyümölcsrizs

Főzz fel 1,5 dl tejet kis citromhéjjal, 3 dkg gyorsrizzsel és 1 teáskanál mézzel.

Keverj össze 35 dkg epret 23 finomra vágott mentalevéllel

. A megpuhult rizst keverd el fél pohár vaníliajoghurttal.

Vacsora: Sajtos vegyessaláta

Keverj el 1 dl joghurtot sóval, borssal, fél teáskanál mustárral.

Pucolj meg 2 kisebb répát 20 dkg jégsalátát és 5 dkg rukolát

. Majd kockázz fel 2 kisebb paradicsomot. A zöldségeket keverd el a dresszinggel. Szórj a tetejére 5 dkg felkockázott gouda sajtot. Egyél hozzá egy szelet pirított barna kenyeret.

5. nap – Ebéd: Krumpli spárgával

Párolj meg 30 dkg újkrumplit.

Főzz fél kg sprágát enyhén sós cukros vízben 1518 percig

. Válassz külön fehérjére és sárgájára 1 kemény tojást. A fehérjét kockázd fel. Keverj össze 1 csokor vágott petrezselymet 1 dl joghurttal, fél teáskanál mustárral, sóval, borssal és a tojás sárgájával. Add hozzá a fehérjét is. Szűrd le a krumplit meg a spárgát, és öntsd le a dresszinggel.

Vacsora: Halas rizibizi

Párolj meg 4 dkg rizst.

Locsolj meg 1 friss citrom levével 1 szelet lazacfilét

. A citrom héjából reszelj le keveset, a citromot pedig karikázd fel. Keverd össze felaprított kaporral és egészet tedd serpenyőbe. Fűszerezd be a halat, ültesd a citromra és önts alá kevés vizet. Párold 8 percig.

Futass meg 1 teáskanálnyi olajon 10 dkg zsenge héjas zöldborsót és 1 szál újhagymát

. Majd keverd össze a leszűrt rizzsel! Ízesítsd sóval, borssal, reszelt citromhéjjal.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.



Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!





Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük