Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az, hogy kibővítik a CSOKot, minden bizonnyal beépül majd a piaci árakba…, s ez vele a legkisebb baj…

 

Az, hogy kibővítik a CSOKot, minden bizonnyal beépül majd a piaci árakba ez pedig új lendületet adhat az egyébként lassuló ingatlanpiacnak. Az ingatlan.com elemzése szerint „a mostani kilátások szerint országszerte elsősorban az 55-80 négyzetméteres, budapesti, megyeszékhelyen és a nagyobb vidéki városokban lévő lakásoknál okozhat jelentősebb növekedés a keresletben”.

Mindent kitalálnak, csak hogy ne kelljen megtörni a multik beruházási kedvét = ne kelljen növekedő pályára állítani a bérszínvonalat. Alapvetés, hogy bért nem emelünk – csakúgy mint a versenyszférában. Kapsz csuszit, szabadnapot, pénzt nem. Lassan jegyre lesz a liszt, de pénzt akkor sem. Vegyél fel húszféle állami hitelt, pénzt a munkádért akkor sem kapsz. Nem leszel megfizetve. Az eleve alacsony béredért dolgozz még többet. Fizess 27% ÁFA-t, hatféle közterhet egyszer tizenöt éves autód után, ha örökölsz, vagy vásárolsz, vagyonszerzési illetéket (ez a legundorítóbb adó). Ez az elmúlt évek családpolitikája.

 

 

Hímezni lehet ezermilliárdokból a tv-ben, rádióban. Lakást az átlag magyar nem tud venni. Új autót sem, egy kompakt családi autó minimum 4,5-5 millió Ft, aki nem tudná, az átlag magyar családnak ez hatalmas összeg, 5-10 év alatt nem tud ennyit félretenni. Egyes gázszerelők és útszélennemhagyottcsaládok 5 perc alatt hoznak össze ennyit. De legalább nincs migráns. Se Soros. Se Simicska (az ki?). Hajrá. De pénzt akkor sem kapsz! A nyolcvanas évek végén könnyebb volt házat építeni. Ami akkor valóság volt, ma már álom.

A most bejelentett, jogszabályokban még konkrétan nem részletezett intézkedések szerint a kétgyerekes családok 10 millió, a három- és a többgyerekes családok 15 millió forint kamattámogatott kölcsönt vehetnek már igénybe használt lakás vagy ház vásárlására, és megszűnik a használt lakásokra vonatkozó korábbi 35 millió forintos plafon.

 

Az ingatlan.com elemzése szerint, ha egy család jogosult a támogatásra, valamint a 10 millió forintos kedvezményes hitelre is, akkor Budapesten 15-20 négyzetméterrel, azaz egy tágasabb szobával vagy akár két kisebb szobával nagyobb lakásba költözhetnének.

Debrecenben és Győrben pedig 30 négyzetméterrel nagyobb lakásra lehetne esélyük az érintett családoknak – már ha a mostani árak nem változnának nagyot.

Azt már nem tették hozzá, hogy a csok eddig a céljával ellentétes hatást ért el: jobban drágultak az átlagos családok számára elérhető ingatlanok, mint amennyi pluszpénzt fel lehetett venni a vásárlásra, egyedül a gazdagok jártak jól.

Halkan azért felhívnám a figyelmet a CSOK-ba beépített csapdára: Aki felveszi az a lejárati idő – 20 év – alatt az ingatlant nem adhatja el, nem zálogosíthatja el, nem adhatja ki albérletbe hanem saját magának kell 20 évig folyamatosan benne lakni. Ez bizony nem más mint röghözkötés.

 

 

Szomorú, de az iskola- és egészségügyi rendszer szándékos tönkretétele után O1G-nek már könnyű dolga van. A minimálbér határán sodródó 4 milliós – szellemileg és anyagilag lezüllesztett – tömeggel mindent el lehet hitetni, meg annak az ellenkezőjét is…

Forrás: HVG / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: