Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A magyar egészségügyi intézmények adóssága augusztus végére 93,7 milliárd forintra nőtt, ami 7,3 milliárd forinttal haladja meg a korábbi havi összeget

Ezzel együtt már majdnem 100 milliárd forintra rúg a magyar kórházak adóssága

– ezt a friss információt az Orvostechnikai Szövetség főtitkára, Rásky László ismertette a Klikk TV Szempontok című műsorában. Rásky szerint ez az összeg rekordnak számít az egészségügyi szektorban.

A főtitkár tájékoztatása szerint a tavalyi adósság 60 milliárd forint körül alakult, azonban ezt a szintet 2023 májusában már elérte az intézményrendszer.

Az év első hónapjában az adósságösszeg 14 milliárd forinttal növekedett. Rásky hozzátette, hogy bár a nyári időszakban történt egyfajta pénzügyi kompenzáció, a kórházak ezt a forrást inkább bérkompenzációra használták, nem pedig a működési költségek fedezésére.

A Blikk korábbi cikke is beszámolt róla, hogy a kórházak tartozása az elmúlt hónap során 13,6 milliárd forinttal nőtt, és július végére elérte az 86,4 milliárd forintot.

Akkoriban Rásky László arra is felhívta a figyelmet, hogy az adósság a hónap végére akár a 100 milliárd forintot is elérheti. Bár a főtitkár prognózisa nem vált valóra, az előrejelzése nem is számított túlzólag pessimistának.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: