Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon éppen az Orbán-kormány hibájából és felelőtlen kormányzása miatt hever romokban az oktatás.

Az államfő, az ENSZ Közgyűlés ülésén részt vevő magyar delegáció vezetőjeként is, üzenetként fogalmazta meg, hogy együtt kell dolgozni a béke útjának keresésén a világ valamennyi konfliktus sújtotta térségében, mert béke híján növekszik fenyegetettség, fokozódik a fegyverkezési verseny, valamint megszakadnak a nemzetközi kapcsolatok, írja az MTI. Novák Katalin kiemelte az oktatást is.

Ha a családokat tönkreteszik, az iskolákat elhanyagolják,

egyházat pedig lejáratják, akkor elveszítjük életünk és az emberiség erkölcsi horgonyát, és ez végzetes hiba.

Novák Katalin hozzászólásában Magyarország fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségét azzal támasztotta alá, hogy a 2023-as globális fenntartható fejlődési rangsorban Magyarország a 22. helyen szerepel 166 ország között.

Hogy Magyarországon milyen helyzetben vannak az iskolák, arról az RTL Híradója forgatott nemrég anyagot a Pedagógusok Szakszervezetének közleménye alapján, amely szerint legalább 20 ezer tanár hiányzik a magyar oktatásból.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: