Molnár Zsolt az MSZP pártigazgatója
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Balaton déli partján, Zamárdiban tartotta sajtótájékoztatóját Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője és pártigazgatója.

A beszámoló során kiemelte, hogy folytatja kutatását a Balaton-parti szabadstrandok tekintetében. Molnár Zsolt ezért levélben is felvette a kapcsolatot a balatoni települések polgármestereivel annak érdekében, hogy kiderüljön, mi alapján válik egy partszakasz díjkötelessé vagy ingyenessé.

A zamárdi ingyenes szabadstrand a gyepszőnyeggel, játszóparkokkal és vendéglátóipari egységekkel várja a fürdőzni és napozni vágyókat

– hangsúlyozta Molnár Zsolt a sajtótájékoztatón.

Ezen elemeket kiemelte, mivel tovább kutatja, hogy mi alapján határozzák meg egy partszakaszon a strandolás ingyenességét vagy a fizetési kötelezettséget.

„Az elmúlt hetekben nem kaptam értelmes választ arra, hogy egy partszakasz ingyenessé vagy fizetőssé válik-e, és hogyan dől el az ott nyaralók számára, hogy ingyenesen vagy súlyos összeget kell-e fizetniük”

– fejtette ki kérdését az MSZP pártigazgatója.

Hozzátette, hogy levélben felvette a kapcsolatot minden Balaton melletti település polgármesterével, akiknél kizárólag fizetős strandok működnek, valamint azokkal a polgármesterekkel, akik vegyes modellt alkalmaznak, vagyis egyidejűleg üzemeltetnek ingyenes és fizetős strandokat.

Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője elmondta, hogy várja az önkormányzatok indoklását arra vonatkozóan, hogy mi alapján határozzák meg a strandok ingyenességét vagy a fizetőssé válást.

Ezt a kérdést nem lehet csupán a helyi önkormányzatok gazdasági helyzetére alapozni, hiszen például Balatonfüred, ami az egyik legjobban finanszírozott önkormányzat a Balaton-parton, kizárólag fizetős strandokat üzemeltet.

A kérdésére válaszul Molnár Zsolt azt kérte a polgármesterektől, hogy tegyék lehetővé a fizetős strandok díjmentes használatát, mivel az önkormányzatoknak számos más bevételi lehetőségük is van, nem csak a magyar családok megadóztatása.

„Természetesen arra ösztönzök mindenkit, hogyha teheti, látogasson el a Balatonhoz, és töltsön itt akár egy vagy több napot, mert ez egy lenyűgöző hely.

Keressenek szabadstrandokat, és bízom benne, hogy a közeljövőben, néhány év alatt elérjük a célunkat, hogy a Balatonnál kizárólag ingyenes strandok legyenek”

– zárta sajtótájékoztatóját Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: