Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kormány tétlenül nézi, ahogy a magyar családok egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, az élelmiszerárak és az infláció tekintetében is, a nyaralás pedig lassan teljesen ellehetetlenedik.

Parlamenti felszólalásában Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, országgyűlési képviselője elmondta, még mindig lenne lehetősége a kormánynak cselekedni az üdülés megkönnyítése érdekében, az ársapkákat pedig még nem szabad kivezetni, hiszen sokaknak csak ez biztosítja a megélhetést.

A parlamenti időszak végéhez közeledve fontos, hogy legyen idő szót ejteni a magyar családok helyzetéről is. Molnár Zsolt elmondta, az egyre emelkedő élelmiszerárak és növekvő infláció komoly problémát jelent a családok számára, azonban a kormány „háborús inflációs” indoklása nem magyarázza az árnövekedéseket.

Az inflációnak sok más oka van, az orosz-ukrán háború csupán egy ezek közül, de a kormány elhibázott gazdaságpolitikája is meghatározó szerepet játszik az árak emelkedésében.

A magyar családok nehézségei azonban nem érnek véget a brutális élelmiszerárakkal és inflációval, hiszen amikor elmennének nyaralni, ismét megfizethetetlen árakkal kell szembenézniük, emelte ki az MSZP pártigazgatója.

A kormány nem segítette meg a magyar családokat, hiszen úgy döntöttek, hogy kivezetik az ársapkákat, pedig ez egy olyan rendszer volt, ami biztosította a megélhetést sokak számára.

Molnár Zsolt kiemelte, ha a kormány arra számít, hogy év végére egy számjegyű lesz az infláció, akkor az ársapkákat nemhogy kivezetni kellene, hanem tovább bővíteni a hatósági áras termékek körét.

„Eljött az a pillanat, amikor nem csak a lelkünkben nekünk a Balaton a Riviéra, hanem árak tekintetében is”

– jegyezte meg az MSZP országgyűlési képviselője. Hozzátette, a kormány tétlenül nézi a folyamatot, a balatoni árak felveszik a versenyt a francia Riviéra árszínvonalával.

Molnár Zsolt elmondta, a magyar családoknak komoly segítséget jelentett volna, ha nem kellene több mint 2000 forintot fizetniük csupán a strandbelépőért, hanem az önkormányzatok számára – kompenzáció mellett – kötelezővé tették volna a szabadstrandok fenntartását.

„Ott volt a lehetőség az üdülési támogatásra, ezzel sem éltek, nem tartották aktuálisnak a napirendre vételét ennek a kérdésnek, tehát rengeteg lehetőséget szalasztottak el” – emelte ki Molnár Zsolt.

Hozzátette, vannak ugyan örvendetes dolgok, hiszen található pár szabadstrand a déli parton és körbe lehet biciklizni a tavat, azonban a kormány nem lehet elégedett, hiszen még most, az utolsó utáni pillanatban is cselekedhetnének a családok nyaralásának lényeges megkönnyítéséért.

Az MSZP pártigazgatója szerint a kormány a tétlenségük okaként nem hivatkozhat arra, hogy nem akar beavatkozni az önkormányzatok ügyeibe, hiszen ez nem zavarta őket korábban a gépjárműadó és az iparűzési adó estében sem vagy az oktatási intézmények elvételénél, és az építési ügyekbe való beavatkozáskor sem.

„Igenis semmi keresnivalója szögesdrótoknak és fizetőkapuknak a Balaton partján, ezeknek az országhatáron van a helyük” – folytatta Molnár Zsolt. A kormánynak még a „24. órában” is van lehetősége tenni valamit, hogy megmutassa, „nem csak szavakban családbarát”. Az MSZP pártigazgatója leszögezte, a vita nem fog még véget érni, folytatódni fog más színtéren is, a Balatonnál is, Székelyföldön szintúgy.

Végezetül elmondta, a holnapi napon lesz Horn Gyula 91. születésnapja, még mindig van lehetősége a kormánypártnak tenni valamit annak érdekében, hogy befejeződjön ez a „méltatlan vita” a korábbi miniszterelnökről elnevezett sétányról, a kormánypárti politikusok beszéljenek Sára Botond főispánnal, hogy vonja vissza keresetét, zárta felszólalását Molnár Zsolt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: