Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap már mi is felfigyeltünk arra, milyen furcsaságok történnek az elnök külföldi utazásain, az RTL azonban ennél is érdekesebb nyomokat talált.

Az rtl.hu beszámolója szerint Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása óta összesen 44 hivatalos külföldi látogatást tett, melyek során 41 esetben az állami Airbus A319-es gép szolgáltatott szállítást.

Novák Katalin az állami Airbus A319-es gép fedélzetén

A hivatalos adatok szerint Novák Katalin utazásainak összköltsége meghaladta a 115 millió forintot.

Amikor ezt az összeget Kövér László házelnök külföldi utazásainak költségeivel vetjük össze, láthatjuk, hogy Novák Kataliné majdnem hétszerese annak. Fontos azonban megjegyezni, hogy a házelnök csak hét alkalommal utazott külföldre az elmúlt évben, viszont az egy utazásra jutó költség jóval magasabb volt, összesen 57 millió forintot költöttek rá.

Novák Katalin utazásai között számos érdekesség található, különösen azok tekintetében, hogy a köztársasági elnökre eső részek általában csak pár ezer forintba kerültek.

Például Varsóba történő látogatása során az összköltség 3,1 millió forint volt, de a köztársasági elnökre eső rész mindössze 8 ezer forint volt. Az Egyesült Államokba tett körútja 4,7 millió forintba került, a köztársasági elnökre eső rész azonban csupán 93 ezer forint volt.

A legköltségesebb utazása Rio de Janeiro volt, mely mintegy 50 millió forintba került.

A Sándor-palota kommunikációs osztálya nem kívánta nyilvánosságra hozni, hogy ki alkotta az államfő delegációját, csupán annyit közöltek:

“Az elnöki delegáció összeállítását a 2258/2000. (X. 31.) Korm. határozat, valamint a 9/2015. (II. 20.) KEH utasítás értelmében az észszerűség és a hatékonyság szempontjait figyelembe véve hajtották végre.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: