Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mi is csak azt tudtuk mondani erre, hogy: AZ OSZT IGEN!

Nem mondhatjuk, a magyar kormány bizony megint megmutatta mennyire nagyvonalú tud lenni. Novák Katalin köztársasági elnök ugyanis nem üres kézzel ment az afrikai országba, megmutatta, mi magyarok nem filléreskedünk ajándékok tekintetében:

Ugyanis nem csak egy, egyenesen két tehenet adott a helyieknek

Novák Katalin köztársasági elnök és delegációja ezen túl több tárgyi adományt is átad, így sporteszközöket és elemlámpákat is – írja a nuus.hu

Azbej Tristan, az üldözött keresztényekért felelős államtitkár és a Hungary Helps Program megvalósításának felügyelője, a helyszínen adott interjújában a közmédiának elmondta:

a magyar kormány az iskolának nyújtott segítségként a vizesblokk építését vállalta fel a Hungary Helps Program és a Közel Afrikához Alapítvány segítségével.

Kifejtette, hogy Afrikában az oktatás támogatása nem feltétlenül a tanítás színvonalának növelését – mint ahogy itthon sem – hanem inkább az oktatási körülmények javítását jelenti. A vizesblokk elengedhetetlen, hogy a mintegy 1000 diák higiénikus körülmények között tudjon tanulni – emelte ki.

Hangsúlyozta, hogy Novák Katalin köztársasági elnök és küldöttsége ezen túlmenően több anyagi adománnyal is szolgál, beleértve sporteszközöket és elemlámpákat. Az utóbbiak különösen fontosak, hiszen számos helyi család otthonában nincs villany, így ez is jelentős segítséget nyújt.

Az elnök leginkább várt ajándéka a helybeliek számára két tehén volt, amelyek lehetővé teszik a gyerekek számára, hogy egészséges tejhez jussanak – tette hozzá.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: