Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kezd ez a történet egyre jobb lenni.

Ma reggel írtunk egy cikket, amiben részletesebben is leírtuk a ferencvárosi szivárványos pad történetét – ide kattintva elolvashatja a teljes bohózatot – most itt csak egy rövid összefoglalót teszünk közzé:

Csütörtök reggel szivárványos padot avattak Ferencvárosban, és már akkor heves vitákat váltott ki. A padot az Amnesty International és a Ferencvárosi Önkormányzat adta át mint a főváros első szivárványos köztéri padját.

Alig néhány nap leforgása alatt az FTC fociszurkolói átfestették a padot. Aztán aktivisták újra szivárvány színűre festették és beindult a nagy kerületi kifestőjáték. Ugyanis a szurkolók újra lefestették zöld-fehérre, majd ismeretlenek szimpla barnára festették a magyar politika legfontosabb padját.

Ma reggelre elvitték a pad léceit, mint kiderült azért, hogy újra szivárványosra fessék.

Most a történet ismét egy vargabetűs történetet vett, ugyanis Ferencváros polgármestere Baranyi Krisztina bejelentette: ezentúl öriztetni fogják a padot.

Júliusban szivárványszínű marad a IX. kerületi Tompa utcában található pad, ezen a héten még éjszaka is őriztetni fogjak. A jövőben viszont bárki átfestheti az önkormányzat támogatásával

– jelentette be Baranyi Krisztina, a kerület polgármestere egy csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján a Telex tudósítása szerint.

Baranyi azt kérte, hogy legalább ezen a héten „hagyják békén” a padot, amit éjszaka is őriztetni fognak.

Kijelentette, hogy a pad ebben a hónapban szivárványszínű marad, de most indítanak egy pályázatot, amivel mindig át lehet majd festeni az önkormányzat támogatásával. Erre civil szervezetek és akár labdarúgóklubok jelentkezését is várják.

„Bárki lefestheti majd a padot, akár szivárványosra, akár másmilyenre”

– tette hozzá.

„A szivárványos pad nem a kerület ügye, hanem az egész országé. Ki akarnak minket tiltani a közterületekről, a könyvesboltokból, mi lesz ennek a vége? Egy kétmilliós város pár négyzetméterén nincs annyi hely, hogy elférjen egy szivárványos pad?”

– mondta Vig Dávid az Amnesty International igazgatója, aki szerint ebben a kérdésben nincs középút.

Valaki abba hagyhatná már végre ezt a komédiát és azzal hogy most már öriztetni fogják sikerült olyan szintre elvinni ezt a történetet, amire már tényleg nincsenek szavak. Nem tudjuk sírjunk vagy röhögjünk most már ezen az egészen.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: