Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tényleg kezd végtelenül szánalmas lenni ez a kifestőháború. A gyerekes cicaharc pedig egy harmadik résztvevővel bővült.

Korábban beszámoltunk róla: Csütörtök reggel szivárványos padot avattak Ferencvárosban, és már akkor heves vitákat váltott ki. A padot az Amnesty International és a Ferencvárosi Önkormányzat adta át mint a főváros első szivárványos köztéri padját.

Alig néhány nap leforgása alatt az FTC fociszurkolói átfestették a padot a Ferencváros TC klubszíneire. Aztán aktivisták újra szivárvány színűre festették és beindult a nagy kerületi kifestőjáték, mert fociszurkolók ezután megint átfestették zöld-fehérre a padot.

A közel egy hete tartó kifestőjátékot akarta rövidre zárni – egy eddig ismeretlen szereplő – aki nemes egyszerűséggel barnára festette az ideológiai harcok áldozatát a Tompa utcai padot.

„Én csak egy pad szeretnék lenni”

– ezt a rövid üzenetet  hagyta a festőbrigádoknak.

Nem megyünk bele abba, hogy ha a feleknek ennyi festékük van, mára a kerület összes padját lefesthették volna – így valami értelmes elfoglaltságot találva maguknak – de felmerült bennem, hogy vajon mikor ülhetnek a kerület lakói ezen a csodapadon, ha mindig frissen van festve. De lehet hogy ez már senkinek nem számít

Egy biztos, ez a cicaharc senkinek nem használ. Sem az LMBTQIA+ embereknek, sem a mozgalmárkodó piktornak fociultráknak sem a ferencvárosiaknak akik csak üldögélnének kedvenc közterületeiken.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: