Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

„Nem elég a reményt hirdetni, a reményért tenni kell!” – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP szombati, jászberényi, BIZTONSÁGOT MINDENKINEK! című nagyrendezvényén.

Jászberény megmutatta a receptet, kell a meleg szív és a győzelembe vetett hit, mert a Fidesz nem tétlenkedik, az a célja, hogy megbuktassa a demokratikus városvezetőket a jövő évi választásokon.

Ezt kell megakadályoznunk! “Legyen 2024-ben mindenütt jászberényi győzelem!”

A jászberényi rendezvényen felszólalt Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, a párt társelnökei, valamint Balogh Béla, Jászberény alpolgármestere és Györfi Mihály, Szolnok alpolgármestere.

A szocialista politikusok elmondták, a jászberényi választási győzelem példaként szolgál arra, hogy összefogással és hittel legyőzhető a Fidesz.

Balogh Béla, a város alpolgármestere, az MSZP városi elnöke kiemelte, Jászberény 11-0-ás győzelme a választásokon nem véletlen.

Egyetértésben, a helyiekkel együtt küzdöttek az összefogásban bízó ellenzéki pártok. A jelenlegi választási rendszerben akkor van esély győzelemre, ha a demokratikus ellenzéki pártok összefognak, ezt pedig kibővítik a helyi ellenzéki erőkkel.

Ezt akkor is véghez kell vinni, ha nem mindenki vesz részt az összefogásban, ahogy a DK is szembefordult Jászberényben az ellenzéki szövetséggel. Ennek ellenére a város boldogulásáért minden más ellenzéki erő összefogott és elérték céljukat.

Helyben, nem a pártközpontokban kell küzdeni, olyan emberekkel, akiket a helyiek ismernek és elfogadnak, ez volt a jászberényi győzelem titka is.

A jászberényiek az egész országnak üzentek azzal, hogy pár hónapja megmutatták: megverhető a Fidesz – mondta beszédében Kunhalmi Ágnes társelnök. Jászberény a remény fővárosa lett, hiszen az itt élők átláttak a fideszes hazugságokon, és nem törődtek a kormányzati propagandával.

Nem kellett sok minden a győzelemhez, csupán bátor politikusok és civilek, összefogás, közös törekvés a Fidesz legyőzésére és a kormány csapdáinak elkerülése, foglalta össze a győzelem receptjét a szocialista társelnök.

Kiemelte, büszke az MSZP-re, hiszen, ha a párt nem támogatta volna a kezdetektől az összefogást, akkor ma is fideszes politikus vezetné a várost.

A Magyar Szocialista Párt célja a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokon a Fidesz gyengítése és a jólét megteremtése, annyi helyen, ahol csak lehet.

Kunhalmi Ágnes megjegyezte, Orbánék folyamatosan próbálják megtéveszteni az embereket, a jászberényieket azonban nem sikerült. Az itt élők átláttak a propagandán, és nem hitték el a fideszes hazugságokat. A kormány próbálja az ellenzéket háborúpártinak, míg a kormányt a béke képviselőjeként beállítani.

A valóság az, hogy a kormány támogatta az uniós közös lőszerbeszerzést, valamint a miniszterelnök minden szankciót megszavazott nemzetközi szinten. A kormány kettős beszédet folytat.

Mást mond a magyar szavazóknak, és annak az ellenkezőjét csinálja valójában. Most azonban nem a fideszes szavazókat kell meggyőzni, hanem a bizonytalanokat. A kormány hazugságairól le kell rántani a leplet, a bizonytalanokat meg kell győzni és az ellenzéki szavazótábort kell megerősíteni.

Orbán szerint az elmúlt 100 év legsikeresebb évtizede az övék, ehhez képest a nyugdíjasok alig tudják kigazdálkodni a havi kiadásaikat, a hazai infláció továbbra is EU-rekorder, a KSH adatai szerint folyamatos a reálbér-csökkenés, valamint a harmadik legrosszabbul fizetett munkavállalók a magyarok uniós szinten. Nem siker, hanem elvesztegetett évtized az elmúlt 10 év.

Az EU-s támogatások ellenére nem ment végbe érdemi fejlődés a magyar gazdaságban. Összeszerelő üzemekkel, akkumulátorgyárakkal, alacsony hozzáadott értékkel rendelkező munkahelyekkel nem fog javulni az oktatás vagy az egészségügy, nem lesz jobb a lakhatás vagy a nyugdíj.

Az MSZP egy európai és egyben jóléti Magyarországot akar építeni a választókkal közösen, a jászberényi példából tanulva lehetőség van sikeresen venni a 2024-es választásokat, aztán pedig a 2026-os választást is, zárta beszédét Kunhalmi Ágnes.

Komjáthi Imre beszédének középpontjában a mindennapok biztonsága, a létbiztonság állt. Elmondta, gondoskodásra, azaz baloldali politikára van szüksége az országnak. Nem szabad beletörődni abba és elfogadni azt, hogy az élet csak a munkáról szól, nem szabad hagyni, hogy keményen, becsülettel ledolgozott évek után ne legyen pénz fűtésre, élelmiszerre, áramra. „Azért lettem politikus, hogy egy olyan Magyarországért küzdjek, ahol nem a rokoni kapcsolatok döntik el, kiből mi lesz, ahol a tehetség támogatásra talál” – emelte ki az MSZP társelnöke.

A Magyar Szocialista Párt szerint garantált megélhetési minimumot kell biztosítani mindenkinek. Egy szociáldemokrata kormány ugyanis a biztonság érdekében azokat az ellátásokat növelné, amelyek alapjövedelemként funkcionálhatnak. A Magyar Szocialista Párt ezért:

a gyermeket nevelőknél az anyasági támogatást radikálisan emelné, a családi pótlékot, GYES-t, GYET-et megduplázná

a nyugdíjasok járandóságát kiegészítené közösségi javakkal, szolgáltatásokkal és szociális juttatásokkal;

az álláskeresésben aktívan résztvevőknek a bérük 60%-át, de minimum a létminimumot elérő jövedelempótló támogatást biztosítana, amelynek folyósítási időtartama 9 hónap lenne;

megtartaná az adókedvezményt a több gyermeket nevelők, az egyedülálló szülők, valamint a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermekeket nevelő családok javára;

adómentessé tenné a minimálbért.

Meg kell védeni a munkavállalókat a kisemmizéstől, a kizsigereléstől, ezért van szükség erős szakszervezetekre.

Továbbá nem lehet a vállalkozók életét is felborítani azzal, hogy napról napra változtatják az adójogszabályokat, kiszámítható, biztos környezetre van szüksége a dolgozóknak.  A szocialista politikus kiemelte, az MSZP nem akar háborúzni.

Sem fegyverekkel, sem a szavak erejével. Sem országhatáron kívül, sem belül. Nem szabad csatározni Brüsszellel, hanem szövetség kell az EU-val.

A jászberényi győzelem jó példa az összefogás erejére. Az ellenzék olyan szintű győzelmet aratott, hogy a Fidesz helyi szervezete fel is oszlott. Komjáthi Imre elmondta, a győzelem oka az volt, hogy együtt, nem egymás ellen dolgozott az ellenzék a kormánypárt ellen. Helyben, vált vállnak vetve küzdöttek a sikerért a pártok és meg is lett az eredménye.

„Azt kívánom magunknak, hogy az egymás iránti szolidaritás és megbecsülés legyen nemzetünk következő fejezetének meghatározó tulajdonsága! Én ezért fogok küzdeni” – foglalta össze beszédét a szocialista társelnök.

Györfi Mihály, Szolnok alpolgármestere, az MSZP Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke is kiemelte, Jászberényben megmutatták az emberek, mit jelent az, hogy egységben az erő. Minden településen olyanoknak kell intézni az ügyeket, akik ott élnek, testközelből ismerik a helyi problémákat.

A jászberényiek már tudják, akkor vannak biztonságban, ha olyanok vezetik a várost, akiket ismernek, megbíznak bennük és tudják mit kell tenni.

„Az emberek pontosan tudják és érzik, hogy ki az, aki csak egy pártot, és ki az, aki egy közösséget szolgál” – foglalta össze a lényeget Györfi Mihály alpolgármester.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: