Image: 73897527, A Demokratikus Koalíció 2019-es európai parlamenti választások eredményvárója a budapesti Radison Blu hotelben, Place: Budapest, Hungary, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A CEOWORLD Magazine készített kutatást arról, hogy melyik országban a legjobb megöregedni, vizsgálva többek között a nyugdíjak értékét, az átlagos élettartamot, a nyugdíjkorhatárt és az egészségügyi ellátást.

Dobrev szerint: A Fidesz miatt már a román nyugdíjasokat is irigyelnünk kellene – Európai minimálnyugdíjra van szükség!

Magyarország csak az 50. helyet szerezte meg, hazánkat a teljes európai mezőnnyel együtt Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, sőt Románia is jócskán megelőzte, utóbbi is több mint 10 hellyel a rangsorban.

A Demokratikus Koalíció szerint soha nem volt olyan nehéz Magyarországon idősnek lenni, mint az Orbán-kormány alatt, ide vezetett, hogy a kormány 10 éve hagyja elszegényedni a magyar nyugdíjasokat.

A DK szerint egy tisztességes, európai módon gondolkodó kormány azonnal megemelné az öregségi nyugdíjminimumot, és újra a bérekhez és a gazdasági növekedéshez kötné a nyugdíjak kiszámítását, ahogy az a Gyurcsány-kormány alatt történt.

A DK szerint mindezek mellett az egyetlen hosszú távú és megnyugtató megoldást csak az európai minimálnyugdíj bevezetése jelenti majd.

Európai magyarok vagyunk, egy végigdolgozott élet után mindegyikünknek jár a tisztességes időskor.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: