Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma tartotta politikai évadnyitó rendezvényét az MSZP – erről bővebben itt olvashat – ahol nagy hatású beszédet tartott Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke.

Nem akkor nehéz baloldalinak, szociáldemokratának lenni, amikor minden rendben megy egy országban, amikor mindenkinek jár a jó iskola, jó egészségügy, és lakhatás, hanem akkor nehéz, amikor semmi sincs rendben – mondta Kunhalmi Ágnes társelnök.

A politikus felsorolta, hogy az orbáni retorikához képest a magyarok a harmadik helyen állnak a legrosszabbul fizetett munkavállalók között az EU-ban, az infláció mértéke jelenleg Magyarországon a legmagasabb az EU-ban, ebből következően a megélhetési válság is a legsúlyosabb és az Eurostat adatai szerint a fejlettségi rangsorban Magyarország nem előrébb, hanem hátrébb került 2010-hez képest.

„Ez nem sikere, hanem elvesztegetett évtizede hazánknak” – foglalta össze, hozzátéve: nem eleve elrendeltetett, hogy ez mindig így maradjon – van másik út, van másik Magyarország.

Azért fontos, hogy az MSZP tovább erősödjön, mert fordulatra van szükség Magyarországon, egy demokratikus és egy jóléti fordulatra és erre a párt készen áll – mondta.

Ahhoz, hogy a fordulat végre sikerüljön, és ne torkolljon újra, meg újra választási kudarcba, ahhoz az ellenzéki oldalon le kell számolni tévhitekkel, illúziókkal, le kell vonni a 2022-es választások tanulságait.

„A Fideszt csak a baloldalról lehet legyőzni” – mondta Kunhalmi Ágnes, hozzátéve: ha egyes ellenzéki pártok úgy látják, nincs itt az ideje a tárgyalásoknak, a pártbeszédnek az önkormányzati választásokról, akkor mégis minek van itt az ideje?

Az MSZP szükségesnek tartja, hogy az önkormányzati választások sikeréért mihamarabb tárgyalások kezdődjenek.

Kitért arra is, hogy nem szabad démonizálni az előválasztás intézményét. Mint fogalmazott az “az előválasztást nem utálni kell, hanem meg kell nyerni”

Határozottan kijelentette, nem fogja hagyni az MSZP, hogy a helyben sikeres és népszerű várospolitikusait zsarolással vagy füstös szobákban kötött egyességekkel lehetetlenítsék el más ellenzéki pártok.

“Akkor inkább válallják az előválasztást és derüljön ki, kit támogatnak a választók”

Emlékeztetett arra is, hogy a Fidesz összevonta az EP- és önkormányzati választást és gőzerővel készül arra, hogy a 2019-ben elnyert önkormányzati helyekről eltakarítsa, megbuktassa a demokratákat, így az együttműködés és a megegyezés elkerülhetetlen az önkormányzati választásokon. A társelnök is a jászeberényi időközi választást hozta példának.

Ott ugyanis az egyezségből kimaradt pártok szavazói is felismerték, hogy nem a pártérdeket kell nézni és úgy szavaztak.

Szólt arról is, hogy a 2024-es európai parlamenti választás is nagy fontosságú, mert Magyarország számára az unión kívül nincs élet. Az elmúlt 100 év legjobb döntése volt az, hogy csatlakozott az ország az unióhoz.

Az EU nem ellenség, az EU mi is vagyunk, magyarok. De egyben le kell számolni azzal az illúzióval, hogy a belpolitikai problémáinkat az unió megoldja – figyelmeztetett. „Magyarország problémáit a magyaroknak kell megoldani.

Az MSZP készen áll erre” – fejezte be beszédét Kunhalmi Ágnes.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: