Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy néz ki a Fidesz aljasságainak nincsen határa.

Ujhelyi István szociáldemokrata EP képviselő közösségi bejegyzésében tudatta azt az aljasságot, amit a Fidesz megint megtett az Európai Parlamentben:

Azért ehhez már tényleg vastag bőr kell: a Fidesz EP-képviselői bár jelen voltak a plenáris ülésteremben és részt is vettek a szavazásokon, amikor az oroszok háborús bűneinek elítéléséről kellett voksolni, akkor gyáván nem nyomtak gombot.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése most tárgyalta azt a dokumentumot, amely az Ukrajna elleni agresszió bűntettével foglalkozó törvényszék esetleges létrehozásáról szólt.

A végül 472 igen, 19 nem és 33 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalás (amelyről jómagam azért nem tudtam szavazni, mert épp Madridban képviselem az Európai Parlamentet egy turisztikai szakkiállításon; de egyetértek annak tartalmával) többek között a “lehető leghatározottabban elítéli” az oroszok Ukrajna elleni agresszív háborúját, és követeli, hogy Oroszország haladéktalanul szüntesse meg az Ukrajnában folytatott valamennyi katonai tevékenységet, és feltétel nélkül vonjon ki Ukrajna teljes, nemzetközileg elismert területéről minden haderőt és katonai felszerelést.

Az EP által elfogadott – és a fideszes EP-képviselők által elsunnyogott – állásfoglalás osztatlan szolidaritásáról biztosította Ukrajna népét és kijelentette, hogy teljes mértékben támogatja Ukrajna nemzetközileg elismert határain belüli függetlenségét, szuverenitását és területi integritását, de azt is hangsúlyozza, hogy ez a háború a nemzetközi jog súlyos megsértését jelenti.

A dokumentum egy különleges törvényszék felállítását is szorgalmazza, amely az orosz politikai és katonai vezetés bűntetteinek kivizsgálását végezné, amennyiben ezt a tagállamok is támogatják. Erre

A Fidesz EP-képviselői tehát szavakban a béke pártján és az Európai Unió egysége mellett állnak. Tettekben azonban Putyin és oligarchái mellett állnak, az Európai Unió egységét pedig rendszeresen, legtöbbször sunyin kikezdik.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: