Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kormány hiába állítja magabiztosan, a számok egészen mást igazolnak.

Sokak gondolkodtak el azon mostanában, hogy mi az oka annak a gazdasági válságnak és hiperinflációnak ami most súlytja az országot. Persze a kormány elkészítette a maga „bomba” magyarázatát: a háború és a brüsszeli szankciók.

Csakhogy furcsa, hogy ha a háború az oka az egyre rohamosabb inflációnak akkor hogyan lehet, hogy nem csak az euróhoz képest romlik a forint de az ukrán valutához képest is képes gyengülni a magyar fizetőeszköz?

Ha valóban a szankciók okozzák a rezsiárak drasztikus emelkedését, akkor vajon hogy lehetséges az, hogy egész Európában minket súlyt a legjobban, főleg akkor, amikor ránk nem is vonatkoznak bizonyos szankciók?

A kormánypropagandában persze mindenre van magyarázat, de van, hogy szembejön a valóság, méghozzá cáfolhatatlan számadatok formájában.

Az RTL közölt cikket arról, hogy mi lehet az oka hogy követlenül a választások után miért kellett új, a lakosságot súlytó terheket bevezetni.

A portál arról ír, hogy bár Orbán Viktor és Gulyás Gergely is azt nyilatkozták, nem fogadott el a Fidesz választási költségvetést a számadatok egészen mást mutatnak.

„a jobboldali kormány nem választási költségvetéseket fogad el „

– ezt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette ki a szerdai kormányinfón újságírói kérdésre válaszolva.

Korábban Orbán Viktor is fogadkozott, hogy nem választási költségvetés és osztogatás mindaz amit a Fidesz a választások előtt művelt:

„Ilyen helyzetben nem lehet választási költségvetést csinálni. Ugyan választás lesz, de ha választási költségvetést csinálunk, akkor nem lesz újraindítás”

– mondta Orbán Viktor 2021 nyarán, amikor a koronavírus-járványból lábalt ki az ország, a boltokban már meglódultak az árak, a Magyar Nemzeti Bank pedig kamatemeléssel próbált küzdeni az infláció ellen.

Ugyanakkor a Központi Statisztikai Hivatal adatai a lehető legklasszikusabb választási költségvetést mutatnak.

Választási költségvetésnek ugyanis azt nevezzük, mikor a gazdasági racionalitásokat semmibe veszi a politika és nagymértékű osztogatásba kezd, annak érdekében, hogy a számára legfontosabb társadalmi csoportokat megvásárolja a választási évben.

Ha pedig visszaemlékszünk volt itt minden. Nyugdíjemelés, SZJA visszatérítés és sorolhatnánk azokat a lépéseket, amelyekre normál esetben nem lett volna forrás.

Most pedig fizethetjük az árát, méghozzá kamatostól.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...

Itt a nagy bejelentés: Legendás műsor tér vissza az RTL képernyőjén

Az Activity rendkívüli népszerűségnek örvendett a TV2-n, ami később Extrém Activity néven került vissza a képernyőkre. A játékot Szulák Andrea irányította, majd a Life...