Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbánnak nem sok politikai hőstette volt. Azonban egy a legendáriumokban fent maradt, nos ezt porlasztotta szét Juszt László.

Valamiért a köztudatban úgy maradt meg, hogy Orbán Viktor volt az a bátor ifjú, aki a zord diktatúrával szemben bátran először kiállt: és azt, merte mondani 1989. június 16-án, Nagy Imre újratemetésén, hogy ruszkik haza, azaz követelte az orosz csapatok kivonását.

Juszt László ezt a mítoszt kergette szét, nem volt itt semmi bátorság sem, csak ez is egy jól ismert Fideszes kommunikációs trükk volt.

Ugyanis már fél éve zajlottak az orosz csapatok kivonulása, mikor leesett a tantusz Orbánnak, hogy ezt követelni kellene…

Azért ez így inkább vicces és nem bátor.

Juszt azt írja, hogy világos legyen: ’89 január 1-től, ’89 június 16-ig – az Orbán beszédig – 5 TV Híradó és egy A HÉT összeállításban tudósítottunk a kivonulásról.

Ezt az oklevelet (amit nyilvánosságra is hozott facebookon) aznap kaptam, amelyiken Orbán “kikergette” a kivonulókat. Mindezt csak a történelmi hűség kedvéért.

A tudósítások nyilván megtekinthetők a TV archívumában. (Ja! És a “tárgyjutalom” egy üres, porcelán pálinkás flaska volt, “Magyar Néphadsereg” felirattal.)

Hát ez az Orbán mítosz is megdőlt. Nem csak az idős, de az ifjú Orbán király is meztelen.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Itt a nagy bejelentés: Legendás műsor tér vissza az RTL képernyőjén

Az Activity rendkívüli népszerűségnek örvendett a TV2-n, ami később Extrém Activity néven került vissza a képernyőkre. A játékot Szulák Andrea irányította, majd a Life...

A fiatal Momentumos politikus felmosta a padlót Orbán feketeöves propagandistájával

 "A putyinista agyrém még nem ért el a mélypontra: Bencsik András szerint a magyar katonák rossz oldalon állnak Koszovóban" – írja posztjában Tompos Márton, a...

A legsúlyosabb bűn elkövetésével vádolja Orbán Viktort az ismert ukrán közgazdász

Véleménye szerint Orbán Viktor csak másodállásban miniszerelnök. Az ukrán közgazdász, Olekszandr Kirs cikke az Obozrevatel társadalmi-politikai kiadványban és igen erős kritikát fogalmazott meg Orbán Viktor,...