Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tragikusan értékeli még a Fidesz szavazók jó része is a kormány munkáját derül ki a Medián friss felméréséből.

A HVG-n megjelent kutatás alapján kijelenthető, hogy a fővárosban élő Fidesz-szavazók 22 százaléka egyesre vagy kettesre értékeli a kormány munkáját – ilyen lesujtó eredmény még nem született a Fidesz kormányzása alatt – erről bővebben itt olvashat.

Erre a hírre reagált Budapest főpolgármestere az alábbi képpen:

Magyarország válságban van és ezt érzik a budapestiek is.

A Medián friss közvélemény-kutatása szerint minden második budapesti arra számít, hogy a következő időszakban kevesebbet engedhet majd meg magának, minden harmadik fővárosi polgár attól is fél, hogy nem fogja tudni befizetni a számláit.

A budapestiek harmada úgy kalkulál, hogy az új szabályozás következtében magasabb rezsit kell majd fizetnie, az itt élők többsége úgy tartja, a kormány rosszul kezeli a válságot. Még a fővárosi fideszesek 22 százaléka is elégtelenre vagy éppen elégségesre értékelte a kormány teljesítményét.

Ebben az elégedetlenségben alighanem benne van a becsapottság és a cserbenhagyás érzése, hiszen nem erről volt szó, mindannak az ellenkezőjét ígérte a 12 éve hatalmon lévő Fidesz, mint amit most tesz.

A bajokat aligha lehet propagandával elfedni, bár látom, azért megpróbálják temérdek közpénzből leplezni a közelgő totális válságot. De a tény attól még tény marad: a megélhetési válság, az energiaválság és a klímaválság egymásra épülő hatásait a háború jelentősen súlyosbította, de Magyarországon nem a háború okozta a bajt.

Már korábban elszabadult az infláció, az elmúlt tíz évben Magyarország Oroszországtól való függése tovább nőtt, ez a tény az energiaválság kezelését a háborús helyzetben tovább nehezíti.

Ezen elhibázott stratégia és a rossz szerkezetű rezsipolitika okán elmaradtak azok a zöld- és fenntarthatósági beruházások, amelyek hiányában Magyarországnak most a klímaválsággal is nehezebb megküzdenie.

Ebben a válsághelyzetben Budapestnek a cserbenhagyás helyett a szolidaritást, a jövőt felélő politika helyett a jövőféltő politikát kell választani. A kormány az elmúlt években rengeteg pénzt és jogkört is elvett a várostól.

De ez sem akadályozhat meg bennünket abban, hogy lehetőségeinkhez mérten segítséget adjunk a válság rászorultjainak, mert Budapest szolidáris város.

Az energia- és klímaválságra pedig az energiahatékonyság lépéseivel, zöld és fenntartható megoldásokkal kell válaszolnunk, meg kell védenünk a fáinkat, meg kell teremtenünk a városi közszolgáltatások energiafüggetlenségét és továbbfejlesztenünk a közösségi közlekedést.

Mi Budapesten erre készülünk.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: