Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Drága jó Kövér elvtárs ismét hozta a formáját. Most éppenséggel a bajban lévő ukrán elnökbe kötött bele, ugyanis a szellem embere szerint:

Zelenszkij pszichésen beteg

A házelnök ugyanis nem érti, hogy egy segítségre szoruló, bajban lévő ország vezetője hogyan mer ilyen hangot megütni Magyarországgal vagy a német kancellárral szemben, mint az ukrán elnök.

Kövér Lászlót a nemzeti összetartozás napja kapcsán adott interjút a Hír TV-nek- szúrta ki a 444.hu.

A csatorna riportere többek között arról kérdezte a házelnököt, hogy számítania kell-e valamiféle retorzióra a kárpátaljai magyarságnak az ukrán kormány részéről, hiszen az ukrán elnök folyamatosan bírálja Magyarországot.

Ami az ukrán elnök magatartását illeti, azt őszintén szólva szerintem a világ ámulattal és értetlenséggel figyeli.

Amióta az eszemet tudom és figyelem a világpolitika eseményeit (…),nem emlékszem rá, hogy egy segítségre szoruló, bajban lévő ország vezetője olyan hangot mert volna megütni bármikor és bárkivel szemben, mint amilyen hangot Zelenszkij elnök úr nemcsak Magyarországgal szemben, hanem akár a német kancellárral szemben is megüt.

Általában (…) aki segítségre szorul, az kérni szokott udvariasan, akár persze konokul, kitartóan, de mindig csak kérni, sohasem követelőzni és végképp nem fenyegetőzni. Fenyegetőzni az ember általában az ellenségeivel szemben szokott, azokkal szemben, akit barátul akar megnyerni, ritkán. Itt van egy személyes, pszichés probléma, amivel én a magam részéről nem tudok mit kezdeni

– fogalmazott Kövér.

A házelnök a kárpátaljai magyarság jövője kapcsán arról beszélt, szerinte van ok az aggodalomra, ugyanis úgy gondolja, eddig is a legsanyarúbb körülmények között élő magyar közösségnek számítottak, most pedig az a veszély fenyeget, hogy a háború és következményei fenekestől felforgatja az életüket.

Nagyon oda kell figyelnünk, hogy nehogy véletlenül a nagyobb baj örve alatt valakinek eszébe jusson szépen elintézni a magyar kisebbség, a magyar közösség kérdését. Mondjuk egy olyan nyomással, ami arra késztetné a közösségünk tagjait, hogy hagyják ott a szülőföldjüket 1100 esztendő után – mondta.

Forrás: Propeller

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: