Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Igen bizony idáig süllyedtünk.

Magyarország lassan a világ szégyenpadjára kényszerül. Nem elég, hogy Kelet-Magyarországon ott tartunk, hogy magyar munkavállalók járnak át Romániába munkalehetőségért, de eljutottunk oda, hogy egy lapon emlegetnek minket Pápua Új-Guineával.

Az ok pedig nem más, mint hogy a világon két ország van

ahol a belügyminiszter egyúttal az egészségügyért is felelős

A Népszava információi szerint Magyarországon kívül jelenleg a világ egyetlen államában látja el ugyanaz a személy a belügy- és egészségügyi miniszter feladatait: a Pápua Új-Guinea mellett fekvő Nauru szigetén.

Miután jelentős visszhangot váltott ki, hogy az újabb Orbán-kormányban sem lesz önálló környezetvédelmi, oktatási és egészségügyi tárca – ráadásul ez utóbbi két ágazatot a Belügyminisztériumhoz helyezik át – utánajártunk annak, mennyire számít rendhagyónak ez a struktúra.

A Népszava mind a 193 ENSZ-tagállam, valamint Koszovó, a Palesztin Hatóság és Tajvan kormányzati felépítését megvizsgálta, és kiderült: jelenleg csupán egyetlen olyan ország van, ahol – az új magyar kabinethez hasonlóan – a belügyminiszter egyúttal az egészségügyért is felelős.

Egy Budaörs összterületénél kisebb, Ausztráliától észak-keletre fekvő, alig tízezer lakosú csendes-óceáni szigetről van szó, amelynek 7 tagú kabinetje osztja fel a miniszteri portfóliókat egymás között.

A kérdéses naurui tárcavezető, Isabella Dageago azonban a hasonló feladatkörre készülő Pintér Sándor magyar belügyminiszterrel szemben inkább az egészségügyhöz ért:

ő ugyanis végzettsége szerint ápoló, a miniállamban ő adta be elsőként a koronavírus elleni vakcinát.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: