Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

NÉMETORSZÁG, OLASZORSZÁG, FRANCIAORSZÁG, BELGIUM, SVÉDORSZÁG, AUSZTRÁLIA UTÁN A SZOMSZÉDOS AUSZTRIÁBAN IS MEGJELENT A MAJOMHIMLŐ

Majomhimlő gyanújával szállítottak kórházba egy embert Ausztriában – jelentette vasárnap az ORF osztrák közszolgálati televízió.

A tájékoztatás szerint a 35 éves bécsi férfit éjszaka vitték kórházba, miután enyhe lázat mutattak ki nála, az arcán pedig kiütések keletkeztek. Várhatóan még a nap folyamán kiderül a tesztekből, hogy a férfi majomhimlővel fertőződött-e meg – tették hozzá.

Az elmúlt napokban Európa több országában – köztük Belgiumban, Svájcban, Spanyolországban és Hollandiában – vettek nyilvántartásba majomhimlővel fertőzött embereket.

Néhány órával később, az ORF osztrák közszolgálati televízió jelentette: megerősítést is nyert, hogy a férfit valóban himlővírus fertőzte meg.

„A himlőgyanús eset megerősítve” – tudatta Twitteren a bécsi egészségügyi hatóság, hozzátéve, hogy miután kimutatták a szervezetében a vírust, és tünetei is vannak, kijelenthető, hogy majomhimlővel fertőződött meg.

„A gyanús esetként érkezett páciens laboreredménye megerősítette, hogy himlővírussal fertőződött meg. Annak megállapítása, hogy a himlővírus melyik fajtájáról van szó, még folyamatban van” – tudatta az APA osztrák hírügynökséggel Nina Brenner-Küng, a bécsi egészségügyi szolgálat szóvivője, hozzátéve, hogy minden valószínűség szerint majomhimlővel állnak szemben.

A tájékoztatás szerint a 35 éves bécsi férfit éjszaka vitték kórházba, miután enyhe lázat mutattak ki nála, az arcán pedig kiütések keletkeztek. A szóvivő elmondta, hogy a férfin bőrelváltozások láthatók és influenzaszerű tünetei vannak, az állapota stabil.

Kifejezetten a majomhimlő ellen nincs vakcina, azonban a kutatók szerint a fekete himlő elleni vakcina hatásos lehet ellene. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) úgy becsüli, hogy annak a vakcinának a hatásossága 85 százalék körül lehet a súlyos megbetegedés megakadályozása tekintetében.

A BETEGSÉG MÁR NÉMETORSZÁGBAN, OLASZORSZÁGBAN, FRANCIAORSZÁGBAN, BELGIUMBAN, SVÉDORSZÁGBAN ÉS AUSZTRÁLIÁBAN IS MEGJELENT. S MOSTMÁR AUSZTRIÁBAN IS.

Forrás: Index

Kiemelt kép: egeszsegkalauz.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: