Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ehhez a fajta cinizmushoz nem tudom milyen vastag bőr kell az arcra. Bár Pintér esetében van ott még, ahonnan ez jött.

Pintér Sándor belügyminiszter lesz az akinek Orbán megbízása alapján “rendet kell tennie” az oktatásban. A vezénylőtábornok pedig ki is adta a jelszavakat. Rend és fegyelem, elsősorban ez kell pénz helyett az oktatásba.

De más problémával is szembesült Pintér, aminek meg is fejtette a kulcsát – mondanom se kell százezrek háborodtak fel Pintér mondatain:

Ahhoz, hogy többen jelentkezzenek pedagógusképzésre társadalmi presztízs is kell – véli Pintér a tanárok álláspontjával ellentétben nem a pénzben látja az elsődleges megoldást a megbecsültség növeléséhez.

Mint fogalmazott:

Ahhoz, hogy ez növekedjen nem csak a fizetés a megoldás. Ahhoz, hogy növekedjen, a társadalmi presztízs is kell.

De a társadalmi presztízs megalkotásában mi csak támogatást tudunk adni, azt a tanári karoknak, a tanároknak jelentős részben maguknak kell elérni

Értjük ugye?! Pintér szerint nem azért kevés a tanár, mert szégyenletes fizetéseket ad a Magyar Állam a tanároknak, hanem azért, mert a pedagógusok akik megalázó fizetésekért, a járványhelyzet közepén is magukat megfeszítve küzdöttek a diákokért, nem vívták ki a társadalmi megbecsülést és presztizst.

A pedagógusok szakszerveztének vezetője is elhült a miniszter mondatain.

Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője szerint a presztízs nem csak a béren múlik, de alapvető dolog egy szakma társadalmi megítélése szempontjából.

Aki kijön egy gimnáziumból, nem csak azt nézi, hogy egy adott pálya mennyire lehet érdekes, hanem azt is nyilván, hogy a későbbiekben abból hogyan lehet megélni

– tette hozzá Nagy Erzsébet.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: