Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komoly kártérítést kell fizetnie a Magyar Államnak az ügyben.

A Magyar Állam gyakorlatilag semmibe vette annak az állampolgárnak a panaszát, amelyet most a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága csütörtökön hozott meg végső ítéletében.

Juhász Oszkár korábbi gyöngyöspatai polgármester – akinek nevéhez számos botrány füződik – a munkatársaival több roma lakásába is jogtalanul mentek be ellenőrzést végezni, ami miatt az egyik érintett feljelentést tett az önkormányzat munkatársai ellen.

Miután a hatóságok érdemben nem foglalkozta a férfi panaszával, a sértett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársaihoz fordult.

A civil szervezet feljelentésével sem foglalkozott sem a rendőrség, sem pedig az ügyészég, ezért a TASZ 2013-ban az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult.

A strasbourgi székhelyű bíróság csütörtökön hozta meg végső ítéletét, melyben kimondták, hogy

A MAGYAR ÁLLAM MEGSÉRTETTE AZ ÉRINTETT FÉRFI MAGÁNÉLETHEZ VALÓ JOGÁT, A JOGSÉRELEMÉRT PEDIG NÉGYEZER EURÓ KÁRTÉRÍTÉST KELL FIZETNIÜK.

„Ezek az esetek azért különösen veszélyesek mert a jogállam kereteit feszítik szét.”

Egy jogállamban az állami szervek csak azt tehetnék meg, amit a törvények számukra megengednek – mondta a gyöngyöspatai férfit képviselő dr. Sánta Szabolcs Miklós, a TASZ ügyvédje a 444.hu összefoglalója szerint.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Újabb megszorítást leplezett le az MSZP – Orbánék ismét ordenáré módon hazudtak az embereknek

Az MSZP szerint januártól túladóztatná az autósokat a Fidesz, mivel egy liter benzin esetében 16,5 forinttal, egy liter gázolajnál 18,6 forinttal több adót szedne...

Kínos kérdések merültek fel a tárgyalóteremben: Újra felmerült Varga Judit neve a Völner-Schadl perben

Kedden a Fővárosi Törvényszéken folytatódott tovább  a Schadl-Völner nevével fémjelzett korrupciós botrány tárgyalása. F. Vivien, a vád koronatanúja kerül a bíróság elé - számolt...

Fontos: Hatalmas bajban lesznek a nyugdíjasok a szakértő szerint

Farkas András nyugdíjszakértő a Portfolio.hu-nak nyilatkozva rámutatott: a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlannak bizonyul, jellemző rá a kaotikusság és az átláthatatlanság. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ)...