Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kész Zoltán, korábbi parlamenti képviselő, a Mindenki Magyarországa egyik vezető politikusa nyílt levelet írt Márki-Zay Péternek.

Már önmagában a műfaj is izgalmas, hiszen szövetségesek nem igazán szoktak a nyílvánosságon keresztül üzengetni egymásnak, de a tartalma még izgalmasabb.

Kész ugyanis a kampánypénzekkel való elszámolást követeli az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltjétől.

Íme a levél, melyet változtatás nélkül közlünk:

Ezt a nyílt levelet küldöm Márki-Zay Péternek.

Kedves Péter!

A tisztességről nem beszélni kell, hanem akként viselkedni. Kampányod egyik legfontosabb mondanivalójával, mely szerint azért támadnak, mert nem tűrőd a lopást, mélyen egyetértettem.

Éppen ezért, az MMM vezetőségi tagjaként attól teszem függővé vezetőségi tagságom fenntartását, hogy még ebben a hónapban rendesen elszámolsz a kampánypénzzel. Az elszámolás az én szememben két dolgot jelent.

Egyrészről, fillérre pontosan megtudjuk, hogy mire költötte el az MMM a támogatók pénzét, illetve kiderül a nyilvánosság számára az is egyértelműen, hogy az adományozóktól a kampányra átutalt támogatásokból a megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza az MMM az adományozókhoz.

Gondolom, mondanom sem kell, hogy az adományozók által egyértelműen célhoz kötötten adott támogatásokat nem a célra felhasználni (például pártot építeni belőle) lopás, amelyet az MMM-ben nem csak te, de senki más sem tűr el.

Várom mindkét elszámolást ezért minél hamarabb!

Köszönettel,
Kész Zoltán


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: