Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma alakult meg az V. Orbán-kormány. Ennek kapcsán szólalt fel Gyurcsány Ferenc a DK elnöke a parlamentben.

Gyurcsány Ferenc szerint az áprilisi választási eredmény csak akkor fejezné ki a valóságos népakaratot, ha „a versengő gondolatok és eszmék egyenlő feltételekkel” jutottak volna el a választókhoz.

A DK elnöke szerint ez nem így történt, manipulálják a nyilvánosságot, a választás nem volt szabad és tisztességes, így a megalakuló kormány is törvénytelen.

Kövér László Gyurcsány Ferenc felszólalására reagálva közölte, hogy a DK elnökének nincs joga törvénytelennek nyilvánítani egy demokratikusan megválasztott kormányt.

Önnek nincs joga ilyet tenni, erkölcsi alapja különösen nincs, miután szándékosan a polgárháború szélére juttatta Magyarországot 2006-ban.

A házelnök hozzátette: Gyurcsány Ferenc minden létező bűnt elkövetett a nemzet, a demokrácia, a jogállam ellen, majd leszögezte, ez volt az első és utolsó olyan felszólalása az Országgyűlésben, amikor Magyarország törvényesen megválasztott kormányát törvénytelennek meri nevezni.

Forrás: Index, 444


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...