Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komjáthi Imre MSZP-s képviselő emlékeztetett arra, hogy a Tungsram, a kormány egyik stratégiai partnere 1600 dolgozót „készül utcára tenni”.

Azt kérdezte, hol van Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a kormány nevében stratégiai partnerséget kötött a céggel.

Hiányolta, hogy a stratégiai megállapodásokban nem szerepel a dolgozók védelme és munkajogi biztonságuk, holott több milliárd forint magyar adófizetői pénzből támogatják ezeket a cégeket.

Javasolta, hogy a kormány vegye igénybe az EU 202 millió eurós Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alapját. Hozzátette, a kormány ebből igényelhetne forrást, pontosan ilyen helyzetekre találták ki.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára felidézte a kormány eredményeit a foglalkoztatáspolitika területén, majd hozzátette: ezeket az eredményeket egyetlen cég üzletpolitikája, annak problémái nem fogják eltakarni.

Elmondta, a foglalkoztatáspolitikai osztályok, ahogy korábban is, a helyszínen segítik a munkavállalókat és a vállalati kapcsolattartók is szintén ott vannak.

Azt kérte a képviselőtől, hogy ne azt várja, egy nap alatt oldódjon meg a helyzet. Jelezte azt is, hogy a munkahelyek év végéig szűnnek meg.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: