Jakab Péter, Jobbik elnök - Fotó: Alfahír
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azonnali és radikális beavatkozásra van szükség!

Az élelmiszerekre vonatkozó általános forgalmi adó (áfa) ideiglenes elengedését szorgalmazta pénteki online sajtótájékoztatóján a Jobbik elnöke, Jakab Péter.

Olyan idők köszöntöttek ránk, amikor azonnali és radikális válaszokat kell adni a felmerülő problémákra, hiszen egy év alatt 50 százalékkal drágult a tészta, a kávé, a paradicsom, a tojás, a zsemle és a kifli, míg a liszt ára 25 százalékkal emelkedett – érvelt Jakab Péter az MTI tudósítása szerint.

Hozzátette,a magyarok jelentős hányada most már kénytelen alapvető élelmiszerekről is lemondani, mert ilyen árak és ilyen bérek, nyugdíjak mellett nem futja rá.
Az ellenzéki politikus szerint az emberek egyharmada a tejen és a kenyéren is spórol. Jakab Péter úgy értékelt: ebben a helyzetben a megszorítás netovábbja fenntartani az élelmiszerek 27 százalékos áfakulcsát, amivel a kormány „nyerészkedik” a magyarokon ahelyett, hogy megvédené őket a drágulástól.

A Jobbik elnöke azt is megemlítette, hogy a lengyel kormány már megtette ezt a lépést, ami Magyarországon évente mintegy 180 milliárd forintos költségvetési bevételkiesést okozna, vagyis ahogy számoltak, az élelmiszeráfa elengedésével ennyit lehetne otthagyni az emberek pénztárcájában.

Forrás: 24.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: