Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komjáthi Imre már első napirend előtti felszólalásával felkavarta az állóvizet.

Az újonc képviselő ugyanis megmutatta, hogy a baloldaliság korántsem szitokszó, hanem a dolgozó magyar emberek érdekének képviseletét jelenti – írja a Pesti Bulvár.

A lap szemléje szerint, az MSZP-s honatya kíméletlenül sorolta azokat az ügyeket, amelyekben a Fidesz-kormány stratégiai partnerei kegyetlenül bánnak a magyar dolgozókkal.

Első példaként a Tungsramnál elindult tömeges létszámleépítést említette, amely családok ezreinek életét teheti tönkre. Mint mondta:

A FIDESZ-KORMÁNY TÉTLENÜL NÉZI 1600 DOLGOZÓ KIRÚGÁSÁT,

ahogy Dunaújvárosban, Makón vagy Esztergomban is csak némán tűrték a magyar munkásokat ért sérelmeket. Komjáthi nyíltan kimondta: a rabszolgatörvénnyel és a sztrájkjog korlátozásával

A FIDESZ KORMÁNY A TŐKÉSEKET, A MULTIKAT SZOLGÁLJA, A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓKAT PEDIG KISZOLGÁLTATJA.

Az ellenzéki képviselő konkrét példát is hozott.

A Kanizsaújság.hu értesülései alapján felidézte: amikor március végén a város közgyűlése napirendre akarta tűzni az esetleges elbocsátásokat, a fideszes Balogh László polgármester bejelentette, hogy ő a Fidesz-frakció többi tagjával együtt nem vesznek részt az ülésen.

A FIDESZT NEM ÉRDEKELTE TÖBB MINT EZER EMBER SORSA, A VÁLASZTÁSOKIG TITKOLTÁK A TÖBB SZÁZ DOLGOZÓ KIRÚGÁSÁT,

amit aztán egy héttel a választás után már bejelentettek. Komjáthi Imre kijelentette: ő rögtön felvette a kapcsolatot a helyi szakszervezetek vezetőivel.

„A baloldal Nagykanizsán is azon van, és Újpesten is mindent megtesz, hogy segítse a kormány partnere által kirúgott emberek százait”

– jelentette ki a képviselő, hozzátéve: a gyárban dolgozók átlagéletkora 50 év körül van, vagyis utánuk már nem kapkodnak a munkaerőpiacon.

EZERHATSZÁZ MAGYAR CSALÁD VÁRJA, HOGY A KORMÁNY MEGSZÓLALJON, ÉRDEMI LÉPÉSEKET TEGYEN – JELENTETTE KI KOMJÁTHI IMRE,

aki szerint a Fidesz-kormány által kötött stratégiai megállapodásokból pont az hiányzik, ami a lényeg: a magyar munkavállalók védelme.

„Milyen garanciákat kér a kormány a dolgozók érdekében és milyen garanciákat vállal a stratégiai partnerük?

Joggal várható el sok milliárd forint adófizetői támogatásért cserébe, hogy a munkavállalók munkavédelmi és munkajogi biztonságot kapjanak.”

– jelentette ki Komjáthi Imre.

A SZENVEDÉLYES VÁDBESZÉDRE A FIDESZES ÁLLAMTITKÁR LÁTHATÓAN NEM TUDOTT ÉRDEMBEN REAGÁLNI.

Bodó Sándor a szokásos fideszes frázisok, a választások eredményére való mutogatáson kívül ugyanis arra egyáltalán nem válaszolt, hogy milyen értelme van a stratégiai partnerségnek, ha a Fidesz-kormány nem képes megvédeni a magyar dolgozók érdekeit.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: