Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az RTL videós hírforrása osztotta meg a hírt.

Egy népszerű orosz közösségi oldal, egy magas rangú orosz kormányzati forrásra hivatkozva, azt állítja, hogy Vlagyimir Putyin rákos, ezért műteni kell, ami miatt néhány napig nem fogja tudni ellátni a hivatalát – írja az RTL.hu

Vlagyimi Putyin orosz elnök egészségügyi állapotáról évek óta keringenek különféle találgatások, amik az Ukrajna ellen indított háború óta csak felerősödtek.

Az utóbbi hetekben több, az orosz elnökről készült videó is felerősítette a találgatásokat, azokon ugyanis Putyin igencsak furcsán viselkedik.

Most a General SVR Telegram-csatorna azt állítja egy, a Kremlben dolgozó magas rangú forrásra hivatkozva, hogy Putyinon műtétet kell végrehajtani rákbetegsége miatt, amit a közeljövőben fognak végrehajtani – írta a Daily Mail című brit bulvárlap.

Emiatt akár több napig képtelen lesz irányítani az országot, és Oroszország vezetését az orosz hírszerzés egykori vezetőjére, a hetvenéves Nyikolaj Patrusevje hagyja.

A Biztonsági Tanács jelenlegi vezetője ugyanis az egyetlen ember, akiben Putyin teljesen megbízik.

A General SVR közlése szerint az operációt eredetileg április elején akart végrehajtani, de el kellett halasztani.

Bár a műtét nem sürgős, tovább már nem lehet halogatni annak végrehajtását, amit feltehetően a május 9-ei győzelmi parádé után hajtanak majd végre – közölte a csatorna.

A Kreml évek óta tagadja, hogy az orosz elnöknek bármiféle egészségügyi problémája lenne, de ez nem oszlatta el a találgatásokat és pletykákat Putyin állítólagos betegségeiről.

Leginkább rákot, egészen pontosan pajzsmirigyrákot emlegetnek, de szóba került, hogy esetleg Parkinson-kórja lehet.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: