Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Putyin újra megfenyegette az Ukrajnát támogató országokat: „Villámgyorsak leszünk”

Minden eszközük megvan, hogy villámgyors csapást mérjenek azokra az országokra, amelyek beleavatkoznak az Ukrajna elleni háborúba, és ha kell, lépni is fognak – ismételte meg korábban is hangoztatott mondatait Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Miután a nyugati országok – és főleg az Egyesült Államok – kijelentette, hogy „eget és földet” megmozgatnak, hogy Ukrajna megnyerje a háborút.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a ballisztikus rakétákra és nukleáris fegyverekre utalva figyelmeztetett minden olyan országot, amely megpróbál beavatkozni az ukrajnai háborúba, hogy „minden eszközük megvan, amellyel senki sem dicsekedhet…”, és szükség esetén használják is majd.

Putyin elnök egy nappal azelőtt szólalt fel az észak-pétervári Orosz Szövetségi Gyűléshez (parlament) tartozó Törvényhozók Tanácsa előtt szerdán, hogy a nyugati nemzetek csúcstalálkozót tartottak Németországban, és megígérték, hogy fokozzák a katonai támogatást Ukrajnának.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter ígéretet tett arra, hogy „eget és földet” mozgat meg annak érdekében, hogy Ukrajna megnyerje a háborút. A közelmúltban egyre több ígéret hangzott el Ukrajna katonai támogatásának növelésére, beleértve Németország bejelentését, miszerint 50 légelhárító harckocsit küld, ami éles fordulatot jelent a politikában.

– Ha valaki kívülről megpróbál beavatkozni Ukrajnában, és stratégiai fenyegetést teremteni Oroszország számára, a mi válaszunk villámgyors lesz – jelentette ki Putyin.

Az orosz vezető ugyan további részleteket nem árult el, de hozzátette, hogy már minden döntés megszületett arról, hogy mit tartalmazzon ez a “villámgyors” válasz.

Mint ismert, Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát, és Putyin elnök napokon belül elrendelte, hogy helyezzék készenlétbe az orosz nukleáris elrettentő erőket. Elemzők szerint az ilyen fenyegetésekkel Putyin arra törekszik, hogy figyelmeztesse Ukrajna szövetségeseit, hogy ne avatkozzon bele jobban a konfliktusba.

Forrás : Blikk / BBC


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: