Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Erre senki sem számított: elbocsátják a neves magyar hetilap teljes szerkesztőségét – Ezek a döntés okai

Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media vezérigazgatója és társtulajdonosa úgy döntött, hogy a kiadó elbocsátja a 168 Óra című hetilapot eddig előállító szerkesztőségi stábot.

A Media1 megtudta, az elbocsátás mintegy 15 főt érint, akikkel ezt a jövő héten tervezik közölni. A portál szombaton telefonon érte el Milkovics Pált, aki megerősítette a hírt.

Milkovics a lapnak elmondta, hogy az elbocsátás indoka, az hogy 168 óra hetilap működése a jelenlegi költségszint mellett nem lenne fenntartható, mert az újság hosszú ideje veszteséget termel, így költségvágásra, optimalizációra van szükség.

A lapnál azt tervezik, hogy külső szerzőktől, szabadúszóktól vásárolnak majd tartalmakat, így drasztikusan csökkenthetik majd a kiadó költségeit.

A hetilap tartalmait a jövőben Trencséni Dávid hírigazgató és munkatársai rendelik majd meg külsős újságíróktól. Milkovics Pál elmondta, az eddiginél több szerzőtől fognak tartalmakat vásárolni, és mivel mindig az adott szakterületek legjobb szakértőitől vásárolják meg az írásokat, így az olvasó többféle véleménnyel is találkozhat majd a 168 Órában, mint eddig.

A Media1 kérdésére a vezérigazgató elmondta, hogy az elbocsátások nem érintik a 168.hu internetes oldalt mert az internetes szerkesztőség önállóan működik egy ideje, és ott maradnak a belsősök ezután is.

Forrás: Blikk / Media1


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: