Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Oroszország legnagyobb fegyvere mindig is a félelem volt.

Oroszország egy félelmetes ellenfél. Sosem tudhatjuk mi jár a Nagy medve kobakjában. Egy ismeretlen keleti világ, végtelen jégmezőkkel, titkokkal és igen az oroszok mindig is tudtak váratlant lépni a nagy sakkjátszmában amit világpolitikának hívunk.

A hidegháborút a kölcsönös elrettentés és az egymás sakkban tartása tartotta fent. Az ukrajnai invázió is a nagy sakkjátszma egy apró lépése.

Az oroszok távol akarják tartani a NATO-t az országuktól. Ehhez nem nagy ár egy másik ország szügyig bombázása sem. Figyelmeztetés ez mindenkinek: így jár aki összeakaszkodik a nagy medvével.

Az Oroszok természetesen az alapvető félelemre játszanak. Nukleáris rakétákkal fenyegetik a világot és annak a rémképével, ha a nyugat közbeszól, hamar a harmadik világháború fenyegető rémével kell szembenézni.

Azonban két bökkenő van. Az egyik, hogy Ukrajna hősi szembenállása bebizonyította, hogy az orosz hadsereg messze nem az a félelmetes haderő amivel a Szovejtunió rendelkezett, másrészt a világháborús félelem sem túl reális. Legalábbis Kína bejelentése után:

Senki sem akarja, hogy kitörjön a harmadik világháború, reagált a kínai külügyminisztérium azután, hogy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter arról beszélt, valós veszély egy atomháború kitörése.

Wang Wenbin, a kínai külügyminisztérium szóvivője keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy reméli, a háborúban érintett felek megőrzik a nyugalmukat, és önmérsékletet gyakorolnak, és a lehető leghamarabb helyreállítják a térségben a békét.

Tehát összegezzük. Belekezdene-e Oroszország egy olyan világháborúba, ahol a világ minden vezető hatalma abban érdekelt, hogy ne legyen háborús konfliktus?

Ki lenne Oroszország szövetségese? Az oroszok egyedül maradtak, az egyetlen fegyverük, a félelem eszköze nélkül.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: