Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szóváltásba keveredett az RTL Klub riporterével a Kormányinfón – számolt be az esetről az rtl.hu.

Tárkányi Zsolt pár kérdést szeretett volna feltenni Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszternek, de a kormányszóvivő nem hagyta, a második témakör után leállította. Azzal érvelt, hogy még sok újságíró nem kérdezett és ez itt most nem az egyéni interjúk helye.

A kormányinfó új szabályai szerint egy újságíró legfeljebb három kérdést tehet fel, erre utalt a szóvivő. Csakhogy – ahogy azt Tárkányi Zsolt kifejtette – más lehetőség nincs kérdezni a kormány bármelyik illetékesétől.

Egy hete kérünk interjút a kormánytól, rengeteg témában. Sosem adnak. Most van kizárólag lehetőségünk.

Tíz percet késtek eleve, most még egy pár kérdést fel fogok tenni, ne haragudjon – mondta Szentkirályinak a riporter, de Szentkirályi nem engedett, noha az újságíró többször is jelezte, hogy a kormány nem válaszol a kérdésekre és interjút sem adnak soha.

De ne haragudjon, nem lesz rá lehetőség, még egy kérdésre van alkalma… – jelentette ki a kormányszóvivő.

Arra  a kérdésre, hogy a kormányinfó nem az egyéni interjúk helye, mikor kap az RTL Klub interjúlehetőséget akár a kormányszóvivőtől, Szentkirályi így válaszolt:

Nem tudom, hogy kerestek-e, én nem találkoztam az önök megkeresésével egyáltalán – jelentette ki Szentkirályi.

Minden nap küldünk megkereséseket a kormánynak – válaszolta az RTL Klub riportere.

A megkeresésekre azonban szinte soha nem reagálnak, vagy a kért interjú és tájékoztatás helyett egy semmitmondó, egymondatos írásbeli válasz érkezik. Ezért hallható sok híradós riportban az a mondat, hogy „kértünk interjút a minisztériumtól/illetékestől, de nem nyilatkoztak”.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: