Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A népszerű humorista és újságíró észrevett valamit az ellenzék kampányán, ami egy orbitális hiba volt.

Négy éve száz pontban soroltam fel, miért veszítettünk – kezdi elemzését Farkasházy Tivadar, majd hozzáteszi: Most nem látom értelmét ennyinek, inkább mélyebben végiggondolnék 10-12 olyan hibát, baklövést, amelyet jó lenne legközelebb elkerülni. […]

Amikor a kampány első napjaiban megláttam ezeket az arcokat az utcán, rögtön tudtam, vége mindennek. Az a kampánycsapat, amelyik ekkora szarvashibát vét, az mindenre képes, számos jelét már korábban is látni lehetett.

Fogalmam sincs, hogy vezethette őket Puzsér volt kampányfőnöke, hisz aki egyszer már elszegődött egy félbolondhoz, aki majdnem triplázáshoz segítette Tarlóst, ahhoz sok bizalma nem lehet az embernek.

Ezt a jellegtelen, kék-zöld csak felfelé unalmat korántsem, se tartalmi, se grafikai ötlet, egy szavazónak megjegyezhetetlen krikszkraksz, ám ez még hagyján, az igazi atomcsapás az a pillanat volt, amikor az utcán megjelentek a jelöltek (plakátjai – szerk.).

Méretük teljesen azonos, hiszen elő van írva, ám minden fideszes fej több mint a duplája az összefogás jelöltjéhez képest.

A megrendelők, az átvevők egy méterről nézhették, miközben egy gyalogos 5-10 méterről, egy autós vagy tömegközlekedő 20-30 méterről látja.

Már a fideszesét, az ellenzéki arcát csak ha kinyitja a magával hozott kislétrát és felkapaszkodik hozzá. Aki ezt jóváhagyta, azt Battonyától Nemesmedvesig örökre el kéne tiltani bármilyen politikai kampányban való részvételtől. Ezt egy ember intézte?

S nem ellenőrizte senki? Nem volt róla legalább félórás vita, ötletelés, ahogy a rádiókabaréban neveztük, gegparty?

Messze nincs annyi plakáthelyünk, mint az ellenfélnek, de azt is elcsesszük? Hogy nézhet át egy ilyen dilettáns banda egy választási beszédet? Miképpen szervezhet meg egy tömeggyűlést?

Jó, nem ez volt a legnagyobb hiba, de fél tucat kis tévedés, ballépés már összehozza a kétharmadot!

Azt beszélik, MZP a DK-tól sok segítséget kapott volna a kampányhoz, de az amerikás embere mindenkit elhajtott. Így volt vagy nem, de a plakáttervezet jóváhagyójának a nevére igen kíváncsi lennék.

A bejegyzés szubjektív szerkesztői döntés alapján “csonkolva” lett. Az írás teljes terjedelmében itt olvasható


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: