Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az állítólag öngyilkos orosz oligarchákat vélhetően meggyilkolták, a digitális hadviselés elindult Magyarországon is, és legalább 3 évvel le vagyunk maradva az orosz hírszerzéshez képest – mondta Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a Spirit Fm Ostrom című műsorában.

 

“Az oroszoknak az a fajta átcsoportosítási hadművelete, amiről mindenki múlt időben beszél, hogy megtörtént, szerintem még nincsen készen. Az oroszok a nagy átfogó hadműveletet még nem kezdték el.” – jelentette ki a szakértő.

Tarjányi Péter szerint Európa kettészakad majd az orosz szankciók kérdésében, és amíg nincs megegyezés, addig Oroszországnak lesz elég pénze a földgázból, hogy folytassa a háborút. “Egy pillanat alatt kettéválik Európa, és nemcsak Magyarország mondja, hogy ez nagyon fájhat mert nem tudjuk kiváltani a földgázt, Németország is ezt mondja, hogy ezt a fajta szankciót nem szeretném.” – tette hozzá.

 

Információgyűjtő eszközökben az Egyesült Államok, Kína és Oroszország a nagyhatalom. Hírszerzési szempontból, pusztító fegyverekben Oroszország, Kína, Észak-Korea, Irán sok területen messzebb és előrébb jutott, mint a NATO országok. Nyilván az az ország, aki hírszerzési és támadófegyverben is fejleszt, az előnyben van, ez az előny 3-5 éves Oroszország javára Európával szemben – magyarázta Tarjányi Péter. Hozzátette: ezt érezzük most, hogy hihetetlen módon “teper” mindenki, hogy ezeket a fejlesztéseket behozzuk.

 

A biztonságpolitikai szakértő az Ostrom című műsorban beszélt arról is, hogy szerinte évek óta digitális hadviselés van Magyarországon. A magyar közvélemény beavatkozására vannak kísérletek. “Vannak olyan fizetett trollok, három cég is van, ami ezzel foglalkozik Oroszországban, 7-800 ezer fizetett trollal, akiknek az a munkája, hogy orosz propagandaszövegeket írjanak. Az oroszok már itt vannak a spájzban.” – mondta. Tarjányi Péter úgy véli, az abszolút hírszerzési beavatkozás, ha orosz propagandát a vélemények formálására használják. Szerinte ez a fajta kommunikációs hadviselés nem most, hanem évekkel ezelőtt kezdődött Magyarországon is.

 

Az orosz oligarchák állítólagos öngyilkossági hírére a szakértő úgy reagált, hogy vélhetően nem magukkal végeztek, hanem ezek az esetek gyilkosságok voltak. Egyfajta “belső fegyelmezés”, mert szerinte ők másként gondolkodtak, mint kellett volna. A rendfenntartás az oligarchák között pedig Oroszországban egyszerűen így történik.

 

Forrás: atv.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: