Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A volt uniós biztos – aki a tapolcai egyéni választókörzetben győzelmet aratott április 3-án – a további kérdésre, hogy milyen tárgyalások folynak, szó szerint azzal reagált: “Milyen feladatok tartozzanak ide, vállaljam… még képlékeny”.

Arra a kérdésre a Keljfeljancsiban, hogy lehetne-e akár “egy Navracsics közkatona”, ő azt mondta: “Szerintem igen. A politikában az egyik legnehezebb vagy legvonzóbb dolog pont az, hogy vannak benne kilépési pontok. Van, hogy ezt a rendszer adja. Négyévente választás van…”

 

Ezek után megkérdeztük ma Navracsics Tibort, aki az atv.hu-nak azt mondta: egyszer beszéltek Orbán Viktor miniszterelnökkel, “még nem dőlt el a kérdés”.

A kiszivárgott hírek szerint arról sincs még végleges döntés, hogy az uniós források esetén az úgynevezett irányító hatóságokat (IH) összevonják-e.

A 24.hu írt arról a héten, hogy Navracsics Tibor vezetésével olyan uniós fejlesztési tárca jöhet létre, amely egybefoghatja a források elosztásának és felhasználásának felügyeletét. Ez azt jelentené, hogy az uniós tapasztalatokkal rendelkező politikus vezette új minisztériumhoz kerülhetne a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely (korábban pedig Palkovics László innovációs és technológiai miniszter) által felügyelt uniós terület, valamint a Belügyminisztériumtól az önkormányzatok felügyelete is.

 

Gulyás Navracsicsról: “Kiváló ember, kiváló politikus”

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón a kormányalakítással kapcsolatos, az ATV személyére vonatkozó kérdésére azt mondta: már kétszer is beszéltek a miniszterelnökkel, “kifejezetten arról, hogy mi várható a következő négy évben, és beszéltek több alkalommal is a kormány várható szerkezetéről, személyi összetételéről”.

 

Arra, hogy ő vállalna-e újabb négy év miniszterséget, Gulyás Gergely úgy válaszolt: ha a miniszterelnök nyilvánosságra hozza a kormányalakítással kapcsolatos elképzeléseit, “akkor az majd az én válaszomat is tartalmazni fogja”.

A már kiszivárgott és a sajtóban megjelent hírek szerint Gulyás bizonyosan miniszter marad.

Amikor megkérdeztük Navracsics Tiborról a Kormányinfón, hogy lesz-e uniós fejlesztési miniszter, arra Gulyás Gergely annyit mondott: Navracsics Tibort kiváló embernek és kiváló politikusnak tartja, aki egy nagyon nehéz egyéni választókerületben, (Tapolcán) aratott óriási győzelmet. “És ha ez így lesz, akkor én nagyon örülök annak, ha ő a kormányhoz csatlakozik” – jelentette ki a kancelláriaminiszter a kérdésünkre.

Forrás: ATV


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: