Pénz - Fotó: Napi.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hiába a Fidesz elementális erejű győzelme, már a választások előtt sejthető volt, hogy hatlamas gazdasági válság vár az országra, amiről a választások előtt nem beszéltek.

Sosem látott infláció lesz, melyet vagy kezel a Fidesz valamilyen megszorítással, vagy ráengedi a lakosságra, aminek a hatása ugyanaz lesz. Közben pedig a szakértő szerint besülés előtt a Fidesz csodafegyvere.

Csak idén már 600-800 milliárd forint veszteséget szenvedett el a magyar állam a magas energiaárak mellett is fenntartott rezsicsökkentés miatt – mondta az RTL Híradónak Holoda Attila energetikai szakértő, írja a 24.hu.

Számításai szerint ilyen körülmények között már nem tartható sokáig az árbefagyasztás, ezért szükség is lesz emelésre.

Orbán Viktor korábban a magyar gazdasági növekedés mértékétől és az uniós rendelkezésektől tette függővé a rezsicsökkentés fenntartását.

Utóbbi érdekében a széndioxid kvótarendszer felfüggesztését, a bioüzemanyagok kötelező felhasználásának elengedését, illetve az áram és a gáz nagykereskedelmi árának szétválasztását javasolta az uniónak a magyar kormányfő.

Holoda Attila szerint ugyanakkor ezek a feltételek Brüsszel számára biztosan nem lesznek elfogadhatóak, mivel ezekkel nem összeegyeztethető például a széndioxid-kibocsátás csökkentése.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: