Orbán Viktor miniszterelnök A kép forrása: Orbán Viktor facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A médiatanács nem újítja meg a Tilos Kulturális Alapítvány szeptemberben lejáró Budapest 90,3 MHz körzeti vételkörzetű, közösségi jellegű médiaszolgáltatási jogosultságát.

Az indoklás szerint mivel ismételt vagy súlyos jogsértés esetén a megújítás lehetősége – a törvényi rendelkezéseknek megfelelően – kizárt – tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

A médiatanács megállapította, hogy a Tilos Rádió médiaszolgáltatója 2015-ben kezdődő jogosultságának ideje alatt négy alkalommal szegte meg a műsorszámok korhatár-kategóriába sorolására, illetve sugárzási időpontjára vonatkozó törvényi előírásokat, amelyekből egy eset egyszerre minősült ismételt és súlyos jogsértésnek – írták.

Emellett a jogosultság időtartama alatt további négy esetben ismételt jogsértést is megállapított a médiaszolgáltatóval szemben a médiatanács, két esetben a műsorkvótákra vonatkozó havi adatszolgáltatási kötelezettségre, további két esetben az éves beszámolási kötelezettségre vonatkozó előírások megszegése miatt – fűzte hozzá.

A közlemény szerint a médiatanács célja, hogy a médiaszolgáltatási lehetőség folyamatos hasznosításának érdekében minél előbb meghirdesse a frekvencia használatára irányuló pályázatot.

A Tilos a Facebook-oldalán reagált a fejleményekre.

Szerintük egyelőre nem érdemes elkeseredni, mert egyrészt még öt hónapig (szeptemberig) biztosan szól a Tilos Rádió adása az FM-en és ezzel párhuzamosan a neten.

Jelezték ugyanakkor, hogy mindenféle eshetőségre felkészülnek, ezért a netes adást megpróbálják atombiztossá és felhasználóbaráttá tenni, ki tudja, végül hogy alakul az FM-frekvencia sorsa.

A bejegyzés így zárul: „Talán még sosem volt ennyire fontos a hallgatók, rádiósok közösségének ereje, a szabad és független Tilos Rádió támogatása!”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: