Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ne mondják, hogy mi baloldaliak semminek nem tudunk örülni. Ettől a hírtől például mérhetetlenül boldog vagyok. Így áldott a húsvét nemde?

Kolumbiában lett nagykövet Orbán Viktor unokatestvére, Vitézy Zsófia – vette észre a hvg.hu a csütörtök éjjel megjelent Magyar Közlönyben.

A portál szerint az országgyűlés külügyi bizottsága már 2020 őszén jóváhagyta Vitézy kinevezését a dél-amerikai országba, a köztársasági elnök tavaly április 29-én kelt határozata azonban csak a tegnapi Magyar Közlönyben jelent meg.

Áder János több korábbi határozata is csak most jelent meg, ezeket minden esetben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előterjesztései alapján hozta meg.

Az ilyen kései közzététel gyakran előfordul diplomáciai kinevezéseknél, aminek az elnöki hivatal tájékoztatása szerint az a magyarázata, hogy megvárják a fogadó ország beleegyezését, majd azt, hogy az új misszióvezető kiutazzon, és átadja megbízólevelét az ottani államfőnek.

Vitézy Zsófia, hivatalos nevén Villegas-Vitézy Anna Zsófia Orbán Viktor miniszterelnök unokatestvére, anyai nagynénjének a lánya. Édesapja Vitézy László filmrendező, apai féltestvére Vitézy Dávid, a Budapesti Fejesztési Központ vezérigazgatója.

Vitézy Zsófia korábban a Magyar Nemzet újságírója volt, majd a Budapesti Fesztiválközpontot, 2013-tól pedig a brüsszeli Magyar Intézetet vezette.

via: MagyarHang


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: