Hungary's Minister of External Economy and Foreign Affairs Peter Szijjarto informs speaks during a press conference about the illegal migration situation into Hungary in Budapest on June 24, 2015. Hungary said Tuesday it has indefinitely suspended the application of a key EU asylum rule in order "protect Hungarian interests", prompting Brussels to seek immediate clarification., Image: 250814010, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP
Megosztom másokkal is:

Pedig erre igencsak számíthatott volna azután a kétkulacsos aljas politika után amit képviselnek Orbánnal.

Szijjártó Péter észtországi hírek szerint szeretett volna felszólalni “a Kis államok szerepe az ENSZ Biztonsági Tanácsában címmel” rendezett eseményen, ám kiderült, személye nem kívánatos.

“Kénytelen volt lemondani péntekre tervezett tallinni utazását a magyar külügyminiszter, miután kiderült, hogy nemkívánatos vendég lenne a Kis államok szerepe az ENSZ Biztonsági Tanácsában címmel rendezett egynapos konferencián”

– adta hírül a Népszava.

A szervezőknek kellemetlen lett volna, mert Urmas Reinsalu volt észt külügyminiszter az Ukrajna elleni orosz háborúval kapcsolatos magyar álláspont miatt nyilvánosan követelte, hogy vonják vissza a meghívását.

A kialakult helyzetről megkérdezték Gabrielius Landsbergis litván külügyminisztert, aki azt nyilatkozta, hogy:

“Magyarország legalábbis nem ugyanazokat az eszközöket alkalmazza, mint mi… Szerencsétlen dolog lenne, ha Oroszországgal vagy Ukrajnával kapcsolatos cselekedetei vagy adott esetben azok hiánya miatt elveszne a bizalom egyik NATO-szövetségesünk iránt.

Ez Oroszország Ukrajna elleni háborújának újabb szerencsétlen áldozatát jelentené. De azt hiszem, még mindig vannak lépések, amelyekkel ez elkerülhető lenne”

Szijjártó Péter pénteken Észtország helyett Mezőtúron járt, ahol a város polgármestere, egyben a Fidesz helyi jelöltje, Herczeg Zsolt társaságában megtekintett két olyan üzemet, amelynek fejlesztéséhez a magyar adófizetők is hozzájárultak.


Megosztom másokkal is:

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --