Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán egyik fő embere a Fidesz agymosó médiapolitikáját kezdte el kritizálni. Már neki is ciki.

“Akkor most, a számomra is örvendetes negyedik kétharmad után veszek egy nagy levegőt, és kimondom azt, amit a jobboldalon is mindenki tud:

a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan”

– írta Bencsik Gábor, a Magyar Krónika korábbi főszerkesztője, aki jelenleg főmunkatársként dolgozik a lapnál.

A Bencsik Facebook-oldalán kedden közzétett bejegyzéséről a Telex számol be.

Az újságíró közölte: a számára örvendetes kétharmad után vesz egy nagy levegőt, és kimondja, amit szerinte a jobboldalon is mindenki tud, hogy a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan.

„Egyszerűen képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg” – sorolta Bencsik Gábor, aki a Magyar Demokrata főmunkatársa is.

Ezt annak apropóján írta, hogy 14-én, csütörtökön az M1-en Lánczi Tamás 48 perc című műsorának Márki-Zay Péter lesz a vendége.

Az lett volna a helyes, ha a kampányban kap meghívást a volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt – folytatta az újságíró –, hiszen ma már alapvetően tét nélküli a beszélgetés, „de ez is valami”. „A közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni” – jelentette ki.

A Telex korábbi összesítése szerint az elmúlt négy évben összesen tizennyolcszor szerepelhetett ellenzéki képviselő köztévés műsorban.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: