Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán egyik fő embere a Fidesz agymosó médiapolitikáját kezdte el kritizálni. Már neki is ciki.

„Akkor most, a számomra is örvendetes negyedik kétharmad után veszek egy nagy levegőt, és kimondom azt, amit a jobboldalon is mindenki tud:

a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan”

– írta Bencsik Gábor, a Magyar Krónika korábbi főszerkesztője, aki jelenleg főmunkatársként dolgozik a lapnál.

A Bencsik Facebook-oldalán kedden közzétett bejegyzéséről a Telex számol be.

Az újságíró közölte: a számára örvendetes kétharmad után vesz egy nagy levegőt, és kimondja, amit szerinte a jobboldalon is mindenki tud, hogy a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan.

„Egyszerűen képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg” – sorolta Bencsik Gábor, aki a Magyar Demokrata főmunkatársa is.

Ezt annak apropóján írta, hogy 14-én, csütörtökön az M1-en Lánczi Tamás 48 perc című műsorának Márki-Zay Péter lesz a vendége.

Az lett volna a helyes, ha a kampányban kap meghívást a volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt – folytatta az újságíró –, hiszen ma már alapvetően tét nélküli a beszélgetés, „de ez is valami”. „A közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni” – jelentette ki.

A Telex korábbi összesítése szerint az elmúlt négy évben összesen tizennyolcszor szerepelhetett ellenzéki képviselő köztévés műsorban.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...

Itt a nagy bejelentés: Legendás műsor tér vissza az RTL képernyőjén

Az Activity rendkívüli népszerűségnek örvendett a TV2-n, ami később Extrém Activity néven került vissza a képernyőkre. A játékot Szulák Andrea irányította, majd a Life...