Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szombat kora délutánra több szavazókörben 100 százalékra ugrott a feldolgozottság, ahogy fokozatosan számolják meg a külképviseletekről hazahozott, külföldön leadott illetve átjelentkezett szavazatokat.

A határon túliak levélszavazatait már délelőtt megszámolták, ezek nagyjából 94 százaléka a Fidesz-KDNP-re leadott voks volt.

A friss adatok alapján a Fidesz-KDNP összességében már több mint 3 millió szavazatot szerzett.

A nem Magyarország területén tartózkodó választók a 145 külképviselet egyikén adhatták le szavazatukat a lakóhelyük szerinti választókerület jelöltjeire.

Ezeket a voksokat csütörtök délutánig Magyarországra szállították, a hétvégén pedig megszámolják őket.

A kora délutáni állás szerint az újonnan megszámolt szavazatoktól változott némileg a mandátumok eloszlása a parlamentben, úgy néz ki, egy plusz helyet már nyert az ellenzék a korábbi állapothoz képest.

 Így délután fél 3-as állás szerint bejut a momentumos Bedő Dávid, aki 38. a közös listán, a Fidesz-KDNP-nél pedig kiesik Pesti Imre, aki 54. a listán. Ez így 135 mandátum a kormánypártoknak és 56 mandátum az ellenzéknek.

Egyéni körzetek közül viszont van még olyan, ahol fordulót hozhat a szombati számlálás, különösen a budapesti 13-as oevk, ahol mindössze 38 szavazattal nyert Szatmáry Kristóf (Fidesz-KDNP) Vajda Zoltán (Egységben Magyarországért) előtt.

Szatmáry ettől még mindenképp bent lesz a parlamentben, hiszen befutó helyen szerepelt a listán – írja a Telex.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Hoppá, mi történhetett?! Novák Katalin Orbán ellen beszélt az ENSZ közgyűlésén

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon...

Szégyen és gyalázat: Ide jutottunk Orbánék miatt

Az Európai Unió legújabb vagyonfelmérési adatai a magyar háztartások számára semmiképpen sem hoztak jó híreket. A portfolio.hu által közölt jelentés szerint a magyar háztartások nettó...

Lerántotta a leplet Orbánék hazugságáról a szakember: Óriási bajban vagyunk

A kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, az inflációs helyzetről, valamint a felesleges kormányzati beruházásokról is beszélt Vajda Zoltán, a parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke az ATV...