Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Varnus Xavér 17 éve veszett össze a nagyobbik fiával: nem is igazán beszélnek egymással.


Az orgonaművész azt is elmesélte, mi volt az a töréspont, amikor úgy érezte, hosszú távon ez az apa-fia történet nem működik majd közöttük.

Varnus Xavér nemrég Kadarkai Endre vendége volt a Szavakon túl című műsorban, ahol sokat beszélt magánéletéről, egész pontosan két fiával való kapcsolatáról. Az évek óta Kanadában élő orgonaművész elmesélte, hogy ugyan kisebbik fiával egészen közeli a kapcsolata és közel is laknak egymáshoz Kanadában, addig nagyobbik fiával hosszú évekkel ezelőtt össze vesztek és egyáltalán nem tartják a kapcsolatot.

A nagyobbik fiammal soha nem kerültünk igazán közel egymáshoz. Emlékszem is, mi volt az a töréspont, amikor úgy éreztem, és valószínűleg ő is, hogy hosszú távon ez a történet nem fog közöttünk működni. 2006 környékén itt volt Európában egy egész nyáron át nálam, és elmentünk Franciaországba autóval.

Az volt a tervem, hogy felmegyünk a világ egyik legmagasabban fekvő katolikus templomába, ahol egy nagyon különleges orgona áll. Ahogy haladtunk az Alpok borzalmas útjain felfelé, láttuk, ahogyan kerékpárversenyzők tréningeznek. Én amolyan pesties, városlakós elborzadással mondtam, hogy micsoda elmebaj, hogy ők harmincöt fokban tekernek. Ebből aztán kialakult egy majdnem parázs vita köztünk – idézi az orgonaművészt az nlc.hu.

 

– Én akkor jöttem rá, hogy az én célom az merőben különbözik az övétől. Ő egy olyan társadalomban nőtt föl, amelyben azok az emberek, akik ott az én értelmezésemben teljesen értelmetlenül infarktus közeli állapotba kerülnek, számára hősök. Ugyanezen az úton megkérdeztem, tudja-e ki az a Glenn Gould (világhírű kanadai zongorista), de nem tudta. Akkor vettem észre, hogy az anyja hiába brit származású, ami miatt viszonylag sok kultúrát rakott köré, a mi céljaink teljesen eltérőek – mesélte Kadarkai Endrének Xavér, aki hozzátette: ma csupán formális kapcsolat van közte és a 38 éves Dan között.

 

A zenésznek a második házasságából született még egy fia, Nick, akivel szoros kapcsolatban van ma is, bár az a frigye sem lett sikeres. Második gyermeke egy gyönyörű lányunokával is megajándékozta a világhírű orgonistát, aki éppen azért költözött Kanadába, hogy közel lehessen Nickhez, a feleségéhez és a kis Avához.

 

Forrás: Blikk / NLC  –  Kiemelt kép: jegy.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: