Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hétfőn, a választásokat követő reggelen egy takarítónő jelezte, hogy az óbudai Pais Dezső Általános Iskolában egy lezárt, bontatlan, szavazólapokkal teli dobozt talált.

Az iskola igazgatója az esetről értesülve tájékoztatta a tankerület vezetőjét, ő pedig a jegyzőt, aki azonban nem tartotta magát az ügyben kompetensnek.

Az Index információi szerint a szavazatszámláló bizottság tagjai már úton vannak a helyszín felé, az iskola munkatársai érkezésükig a területet lezárták, a dobozhoz nem nyúltak, és átmenetileg gondoskodnak a szavazólapok őrzéséről.

Budapest 10-es számú választókerületének végeredményét befolyásoló körülmény abban az esetben merülhet fel, ha a dobozban található szavazatokat meg sem számolták, ezek eredményeit nem továbbították a választási központba.

A Nemzeti Választási Iroda arról tájékoztatta a portált, hogy az urnazárást követően, a már megszámolt és kötegelt szavazólapokat helyezik ilyen szállítódobozokba.

Az előírások szerint ezeket mind el kellett volna szállítani, tehát minden bizonnyal a szavazókör munkatársainak hanyagsága miatt maradhatott ott.

Hangsúlyozták, hogy a választási eredményt az ügy nem befolyásolhatta.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: