Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyelőre mindenki döbbenten mered maga elé, mégis el kell kezdeni értékelni a vasárnapi eredményeket, megpróbálni következtetéseket levonni a földcsuszamlásszerű Fidesz-győzelemből.

Mi az, amit nem vett észre az ellenzék? És milyen évek állhatnak így előttünk?

Kuncze Gábor korábbi belügyminiszter, az SZDSZ egykori elnöke Bolgár György vendége a Tízben.

„Mondjuk például hol van ebben az eredményben a PM-nek a szervezettsége, vagy a Momentumnak a szervezettsége?

Hát sehol, mert nincsen nekik. Az LMP-t sem találta a legjobb állapotban ez a dolog.

A DK pártként a legjobban szervezett volt ebben a mezőnyben, de ők meg elég nagy ütést kaptak, amikor nem az ő biztos favoritjuk, Dobrev Klára lett a listavezető, hanem egyszer csak egy outsider kintről, Karácsony Gergő segítségével a nyakukba ugrott.

Ők dolgoztak azon, hogy a választóik menjenek el, de úgy látszik, hogy nekik meg abban van a felelősségük, hogy végül ez nem volt teljesen sikeres.”

Nem lehet, hogy a háborút ügyesen meglovagolva, a biztonságot kínálva tarolt a Fidesz?

„Ez a labda ott röpült az ellenzék feje fölött is és nézték, mint a drónt a honvédőink.

Mert ha ők az első pillanatban azt mondják, hogy na íme, ide vezetett az Orbán politikája, és most itt van a szomszédunkban egy háború, és ezért fontos az, hogy mi megvédjük magunkat a NATO tagjaként, az Unió tagjaként, mert nekünk a béke fontosabb és ezzel lesz Magyarországon béke, és utána már az Orbánnak kellett volna utánamennie, hogy béke meg nyugalom…”

Ezzel szemben végül mi is történt? „Az egyik oldalon ott volt egy kicsit vibráló valaki, hat, sokszor egymással is vitatkozó párttal, a másik oldalon meg ott állt a stabilitás.

Hogy aztán ennek még milyen következményei lesznek, az egy más kérdés.”

„Ez az egyik probléma, ami lett volna, hogy ha nyer az ellenzék. Mert elég nagy gáz van most a gazdaságban.

Ha ezt a Márki-Zayéknak kellett volna rendbe tenni, akkor nagyon könnyű lett volna fellázítani az embereket és hidakat lezárni, és nagy tömegdemonstrációkat tartani.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Sokkoló adatokat hozott nyílvánosságra a G7

„A 2010/2011-es tanévben még csak 2117 magyar diák járt osztrák közoktatásba, a 2021/2022-es tanévre 10646 főre nőtt a számuk. Csak a tavalyi évben 1367...

Nem akárkivel fog tárgyalni Dobrev Klára – részletek a csúcstalálkozóról

Egyre komolyabban veszik nemzetközi szinten is a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormányt. A párt nem titkolt célja a találkozóval, hogy erősebbre fűzze a nyugati...

Baloldali fiatalok: Végre valamiben Európa-rekorder Magyarország

Az MSZP társult ifjúsági szervezete a Societas kőkemény kritikát mondott a kormány gazdaságpolitikájáról. A baloldali fiatalok szerint: Már egy jóideje, hogy Európa szívében, a boltokban...