Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor azzal ünnepelte győzelmét, hogy azon a Volodimir Zelenszkij ukrán államfőn gúnyolódott, akinek bátorsága éles ellentétben áll Orbán felfújt, állítólagos nagyszerűségével – írja a The Washington Post.

Szerkesztőségi cikkében úgy vélekedett, hogy a jobboldali nacionalista magyar erős ember megőrizte hatalmát egy olyan választáson, amely annyira lejtős pályán zajlott le, hogy aligha tekinthető teljesen demokratikusnak, szabadnak, tisztességesnek pedig egyáltalán nem mondható. Európának vannak eszközei Magyarország mérgező vezetőjének megállítására – véli a cikk.

 

Európa, és különösen az EU évek óta küzd az Orbán-problémával, s ez az újabb ciklusban súlyosbodni fog – prognosztizálja a The Washington Post írása.

A magyar kormányfő és médiájának magatartása nem csupán a nyugat-európai kormányokat dühítette fel, hanem Lengyelország populista vezetését, és a többi közép-európai államot is. Szerencsére mostanra az EU-nak jobb eszközök állnak rendelkezésére a magyar probléma és Orbán kezeléséhez.

 

A magyaroknak joguk van olyan kormányt választani, amilyet akarnak, de tudniuk kell, hogy a választásuk következményeit nekik kell viselni.

Nem csak arról van szó, hogy Magyarország kvázi páriává vált az EU-ban, vagy, hogy a liberális demokráciák legyintenek arra, hogy a migránsokat és az LMBTQ embereket boxzsáknak használja. Hanem arról is szó van, hogy Orbán megvetése a pluralizmus, a tolerancia és a demokrácia cicomái iránt, és engedékenysége a moszkvai véreskezű diktátor felé azzal a kockázattal jár, hogy tönkreteszi a magyar gazdaságot.

Orbán sok magyart meggyőzött ennek az ellenkezőjéről, de az ország gazdasága nem csak Putyin olcsó energiahordozóitól függ, hanem Európa nagyvonalúságától is – áll a szerkesztőségi cikkben, adatokat sorolva fel erre.

 

Ha Orbán továbbra is eltaszítja Európát, és folytatja az európai értékek aláásását, ezzel a pénzt veszélyezteti. Az Európai Bíróság ugyanis felhatalmazta az EU Bizottságát, hogy visszatartson pénzeket az olyan tagállamoktól, amelyek nem követik a demokratikus gyakorlatot, és e tekintetben Magyarország sérti a legsúlyosabban a normákat.

Az EU számára nem létezik semmiféle olyan kényszerítő érv, amely alapján továbbra is elfogadná az értékei elleni támadásokat, vagy tolerálja azt az országot, ami a ma Magyarországa.

 

Azt az országot, amely egy véres, szörnyű háborúban gyakorlatilag ötödik hadoszlopként működik a tömbön belül. Itt az ideje, hogy az EU Bizottsága cselekedjen – írta az amerikai lap.

 

Forrás: Hírklikk


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: