2018. február 20. Hódmezővásárhely. dr. Márki-Zay Péter független jelölt lakossági fórumot tart. Fotó: Molnár Ádám
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lázár János meggyőző fölénnyel, közel hétezer szavazattal verte meg Márki-Zay Pétert a Csongrád-Csanád 04-es egyéni választókerületben az adatok 99,08 százalékos feldolgozottsága mellett.

A fideszes politikus pár napja a 24.hu-nak adott nagyinterjút, abban többek között azt magyarázta, hogy a választás napján este 10 órára ellenfele, Márki-Zay “politikai hulla” lesz.

A Márki-Zay Péterre vonatkozó jóslat bevált, ugyanis az egyesült ellenzék nem tudta megnyerni a választást, helyette a Fidesznek lett újabb kétharmada, ráadásul jelen állás szerint a négy évvel ezelőtt 133 mandátum helyett 2022-ben 135 mandátumot nyertek el.

A 24.hu ennek apropóján készített újabb interjút a vásárhelyi fideszes politikussal, aki az első kérdésre – hogy mit fog kezdeni a példátlan legitimációval, amit a választási eredménye adott – azt felelte, hogy

lezárom a Hódmezővásárhelyet négy éve sújtó polgárháborús időszakot.

Arra a felvetésre, hogy Vásárhelyen még mindig Márki-Zay Péter a polgármester, azt felelte Lázár, hogy “el kell érjük, hogy vége szakadjon a városunkat megosztó polgárháborúnak.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: