Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagy Ervin: nem akarok olyan országban élni, ahol mindent a kapcsolatrendszer, a párthűség és a lojalitás határoz meg.

 

Az idei választásnak a tétje Nagy Ervin színész szerint:

“Az, hogy egy alapvetően béke- és megbékéléspárti kormány kerül hatalomra, vagy egy állandóan a szembenállást, a gyűlölködést, a harcot kereső hatalom. Én nem akarok olyan országban élni, ahol mindent a kapcsolatrendszer, a párthűség és a lojalitás határoz meg. Vagy egy teljesítményorientált európai irányt veszünk, vagy marad a hűbéri urambátyámrendszer.

Azt érzem, mély és visszafordíthatatlan sötétséget okoz, hogy Magyarországon nem elég a tudás; hogy mindig valamelyik pártvezető talpát kell nyalni. Edward király angol királyt puszilgatom, mert éppen nekem az éri meg. Hát én meg egy walesi bárd vagyok, és leszek mindig!

Én világéletemben a nagykoalícióban hittem. Vagy egy ilyen típusú berendezkedés jön, vagy marad a kézi vezérlés, ami engem Putyin­­ra és Észak-Koreára emlékeztet: van olcsó gáz meg olcsó far-hát, szabadok ugyan nem vagyunk, de mit számít az?! ” /…./

“…leginkább azt nézem, hogy olyan vezetés ne legyen, amely alatt ha kinyitom a szám, a Nemzeti Filmalap kihúzza a nevem a listáról és büntet, vagy amely Iványi Gábort támadja. Értékrendileg egyébként sok konzervatív je­­gyet hordozok, de az a szemlélet, hogy véleményért, különbözőségért embereket lehet ellehetetleníteni, hogy cinizmussal és populizmussal akarnak választást nyerni, tőlem nagyon messze áll.

Így amikor az urna elé járulok, demokrácia- és szabadságeszmények járnak majd a fejemben, mert meg kell védenem azt a demokráciát, amit ma elárulnak.
Így ha három év múlva Márki-Zay Péter politikai döntésével lesz problémám, ugyanúgy a Kossuth téren fogok fütyülni.”

/Forrás: Heti Világgazdaság, 2022. március 24./


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: