Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy országos állami program keretében kiosztott, a 4iG Nyrt. által beszerzett segélyhívókon, Borsod megyében fideszes kampányüzenetekkel hívogattak nyugdíjasokat.

 

„Egyik nap a segélyhívó csörgött, azt sem tudtam először, hogy ez a készülék ad ki hangot, úgy tudtam, nem lehet róla telefonálni. A készüléknek nincs kijelzője se, ezért nem látszott, hogy milyen számról hívnak” – idézett egy érintett nyugdíjast a Tiszta Szavazás választásellenőrző csoport.

A hívást az SOS gombbal tudta felvenni, mire egy női hang megkérdezte, hogy ő kicsoda, majd elmondta, hogy egy szombathelyi számot akart hívni. Itt egy kis zavar állt be a beszélgetésben, de utána a nő folytatta, és „elkezdett a Fidesz-KDNP listára szavazásra buzdítani, agitálni”.

A meglepetésszerűen felhívott nyugdíjas megpróbálta megszakítani a hívást, de gomb vagy kijelző hiányában nem lehetett, ezért muszáj volt végighallgatnia a fideszes kampányüzenetet – írja az Átlátszó.

Az állami támogatással biztosított ingyenes, csuklón viselhető vészhívó készülékeket a – sajtóban kormányközeliként jellemzett – 4iG Nyrt. borsodi nyugdíjasoknak a Gondosóra program keretében. A kijelző nélküli készülékkel nem lehet telefonálni, viszont a rajta lévő SOS feliratú gombbal az Országos Katasztrófavédelmi Központ diszpécserszolgálatába lehet bejelentkezni.

 

Forrás: atlatszo.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: