Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kedden hozta nyilvánosságra a Závecz Research az utolsó reprezentatív kutatását az április 3-i választások előtt

 

Mely szerint a Fidesz-KDNP három százalékos előnyt élvez az Egységben Magyarországért listájával szemben. A Mi Hazánk 3, a Kétfarkú Kutyapárt 1 százalékon áll.

A kutatás adatfelvétele 2022. március 21-27. között történt, 1000 fő részvételével, akik együttesen az ország 18 éves és annál idősebb, állandó magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár lakosságát képviselik, annak reprezentatív mintáját adják.

“Az aktivizálandó párthívek egy része hajlik arra, hogy részt vegyen a választáson: a kormánypártiak körében még 1 millióan valószínűsítik azt, az ellenzékiek közül nagyjából 900 ezren” – derült ki a Závecz felméréséből, amely szerint a Fidesz 1,9 milliós, az ellenzék pedig 1,7 milliós táborral rendelkezik.

Az eredmények szerint a Fidesz-KDNP-nek 100-150 ezer passzív támogatóját kellene intenzív kampánnyal megmozdítania, vele szemben az ellenzéki összefogásnak 200-250 ezret. A választókorú népesség 8 százaléka (600 ezer választópolgár) biztosan vagy valószínűleg elmegy szavazni, azonban nincs még preferált pártszövetsége – írja a Telex.

 

„Az aktív bizonytalanok szűk kétharmada (63 százaléka) viszont nem érzékeli az esélyeket, így várhatóan a már említett helyzetértékelés vagy a kampány más tartalmi, hangulati elemei késztetik majd állásfoglalásra, már e közvélemény-kutatást követően” – olvasható a Závecz Research közleményében.

 

Forrás: atv.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Baloldali fiatalok: „Orbánék tönkreteszik a fiatalok életét”

Az MSZP társult ifjúsági szervezete a Societas szerint a fiatalok folyamatos lemondásra kényszerülnek, sokszor már az alapvető szükségletekről kell lemondaniuk a kormány hibás gazdaságpolitikája...

Tóth Bertalan: Veszélyes játékba kezdett a Fidesz

A Fidesz-kormány hintapolitikája a svéd és a finn NATO-csatlakozás ügyében még inkább ráerősít Magyarország folyamatos elszigetelődésére – mondta az MSZP parlamenti frakcióvezetője az ATV...

Pintér újra lecsapott – Így próbálja eltusolni az ügyet a rendőrminiszter?

Szokott módon hallgatásba burkolózik a fideszes belügyminiszter, amikor meg kellene magyaráznia, miért meneszti a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjét - írja közleményében Komjáthi Imre, az...